Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını iş merkezi bir kısmını da park yapmayı planladığı 11 Nisan Stadı'nın eski yerine yeni projenin temel atma töreni öncesi diktikleri ağaçları bir gün sonra söktü. Belediye, ağaçların zarar görmemesi için koruma amaçlı söküldüğünü iddia etti.

11 Nisan Stadının eski yeri muammaya dönüştü. Belediye’nin AWM planının mahkemeden dönmesi üzerine belediye meclisi; zeminde 4 bin, zemin altında ise 8 bin metrekare ticaret alanı yapma kararı aldı. İki hafta önce Bakan Faruk Çelik’in katılımı ile temeli atılan eski 11 Nisan Stadı’na saksılarda korunan 50 yıllık ağaçlar dikildi.

Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in “Uzun süre ağaçların büyümesini beklemeyeceğiz. Büyük ağaç getirdik. Çok güzel olacak. Urfalı buradan memnun olacak.” diyerek diktikleri 50 yıllık ağaçların temel atma töreninden sonraki gün tekrar sökülüp götürüldüğü ortaya çıktı. Şanlıurfa’da şaşkınlığa yol açan bu söküm işlemi tepki ile karşılandı. Urfalılar dikilen ağaçların bir gün sonra sökülmesine anlam veremedi.

Belediye yetkilileri ise ağaçların temsili dikildiğini, çalışmalar sırasında zarar görmemeleri için tekrar söküldüğünü öne sürdü. Belediye, 50 yıllık ağaçların saksılara konularak park ve bahçe müdürlüğünde koruma altına alındığını iddia etti.