'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 27 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski polis müdürünün cezası Yargıtay tarafından onandı. Yerel mahkemenin haklarında ceza ve beraat kararı verdiği 30 sanık hakkındaki karar, yüksek mahkeme tarafından onandı. Yargıtay, 3 sanık hakkında verilen kararı ise bozdu.

14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ç.'ye cinsel istismarda bulunulduğu, hürriyetten yoksun bırakıldığı ve istismar suçuna yer temin edildiği iddialarına ilişkin aralarında eski polis müdürü N.Ş.'nin de bulunduğu 27'si çocuk 34 kişinin yargılandığı dava, geçen yıl 24 Şubat'ta karara çıkmıştı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski polis müdürü N.Ş.'ye 'cinsel istismar' suçundan 19 yıl 4 ay, 'hürriyetten yoksun kılma' suçundan ise 8 yıl olmak üzere toplam 27 yıl 4 ay hapis cezası vermişti. N.Ş.'ye yer temininde bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir polis müdürünün de aralarında bulunduğu D.K., E.T., N.M.B., H.M.M., S.T. ve M.B.M. isimli sanıklar tüm suçlamalardan beraat etmişti.

'Cinsel istismar' suçundan 5 sanığa ayrı ayrı 5 yıl 6 ay 20 gün, 1 sanığa 5 yıl 4 ay, 7 sanığa ayrı ayrı 4 yıl 5 ay 10'ar gün, 2 sanığa 4 yıl 2'şer ay, 7 sanığa ayrı ayrı 3 yıl 4 ay ve 1 sanığa ise 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti. 3 sanığın cezaları ise hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına çevrilmişti. 1 sanık ise baraat etmişti.
'Hürriyetten yoksun kılma' suçundan 1 sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken aynı suçlamayla yargılanan 9 sanık hakkındaki cezalar ise hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına dönüştürülmüştü. 5 sanığın cezası ise ertelenmişti. 12 sanık hakkında ise beraat kararı çıkmıştı. 15 yaşından küçük olan bir çocuğa ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmedilmişti.

Dava dosyası temyiz için Yargıtay 14. Ceza Dairesi'ne gönderilmişti. Eski polis müdürü N.Ş'nin incelemesi, talebi üzerine duruşmalı olarak yapıldı. Yüksek mahkeme, N.Ş'ye verilen hapis cezasını onadı. Haklarında beraat ve ceza kararı verilen 30 sanık hakkındaki karar da onandı. 3 sanık hakkında verilen karar ise bozuldu.