Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret ederek, lodos nedeniyle 8 ayrı bölgede çıkan orman yangınlarındaki son durum hakkında bilgi verdi.

Aynı gün değişik bölgelerde çıkan orman yangınlarında ekiplerin zorlu arazi şartlarına rağmen olay yerine ulaştıklarını akabinde değişik illerden takviye ekiplerin ise hemen yola çıkarıldığını kaydeden Sarı, “Pazar günü öğlen saatlerinde kuvvetli lodos nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu oluşturduğu kıvılcımlar nedeniyle başladığı tahmin edilen ilimiz Yakakent ilçesi Gündüzlü Mahallesinde, Çarşamba Gülyazı ve Ordu Mahallesinde, Salıpazarı Merkezde, Bafra ilçesi Elifli Mahallesinde, Terme ilçesi Gülardı Mahallesinde ve Atakum Kulacadağ ile Kayagüney mahallelerinde meydana gelen ve pazartesi günü sabaha kadar devam eden orman yangınları kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Lodos fırtınasına karşı tüm birimlerin günler öncesinden uyarıldığını belirten Vali Şahin, “İlimiz Yakakent ilçesi Gündüzlü mahallesinde meydana gelen orman yangınında 8 ev yanmıştır. Bu yangın sonucunda mağdur olan vatandaşlarımız için konteyner evler Gündüzlü Mahallesi'ne gönderilmiştir. İhtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımız sürdürülmektedir. Can kaybının olmaması sevindirici bir durumdur. Ben tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın lodoslu havalarda anız ve benzeri maddeleri yakmamaları ve çevrede görülen herhangi bir ateş ve duman halinde hemen 177 veya 110 nolu telefonlara bildirmelerini istiyorum. İlimizdeki orman yangınlarında Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Tokat, Sivas, Giresun ve Sinop illerine bağlı Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazözleri söndürme çalışmalarına katılmışlardır. Adı geçen kurumlara Jandarma Komutanlığımıza, Büyükşehir ve ilçe itfaiye müdürlüklerineve özveri ile yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm personele çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.