Kocatepe, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünün trafik kazalarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumda bilinç oluşturmak amacıyla Atatürk Meydanı'nda düzenlediği eğitim çalışmasına katıldı. 
     Emniyet kemeri simülatörünü inceleyen Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin trafik kazalarında çok kayıp verdiğine işaret etti. Kazaların temelinin tedbirsizlik ve dikkatsizlikten oluştuğunu aktaran Kocatepe, şunları kaydetti: 
     "Özellikle alışkanlık haline bir türlü getiremediğimiz ve bunu bir gurur vesilesi yaptığımız emniyet kemeri bağlama konusunu kabullenmemiz gerekiyor. Bunu artık her vatandaş davranış haline getirmek zorunda. Kemer bağlamayı kendimizi bağlamak gibi yorumluyoruz. Kazalarda görüyoruz ki kemer bağlayana bir şey olmuyor." 
     Emniyet ve jandarmanın amacının trafikte ceza yazmak olmadığını dile getiren Kocatepe, her konuda örnek olan Kahramanmaraş'ın trafik kurallarına uyma konusuna da hassasiyet göstereceğine inandığını vurguladı. 
     Cezanın hatanın bir daha tekrarlanmaması için devletin koyduğu müeyyide olduğunu anımsatan Kocatepe, "Önümüzdeki günlerde de trafik haftasında eğitim çalışmamız sürdüreceğiz. Emniyet teşkilatımız ceza yazma konusunda toleranslı davranıyor. Bütün faaliyetlerimiz denetim altında. Eskiden olduğu gibi bu denetimle kağıtla olmuyor, online denetleniyoruz. Ankara, 'trafik ihlalleriyle ilgili ne yapıyorsunuz' diye sürekli sıkıştırıyor. Önümüzdeki günlerde trafik denetimleri daha da artacak. Bakınız artık ikaz levhaları yok. Her yerde radar kontrolü var" diye konuştu. 

HABER46 NOTU: Kahramanmaraş yüzde 94.7 lik oranla Türkiye'de en çok emniyet kemeri ihlali yapan ikinci il durumundadır.