Son yayımlanan valiler kararnamesi ile Bingöl'e atanan eski Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şehre gelerek görevine başladı.

19 Şubat'ta yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Van'a atanan Vali İbrahim Taşyapan'ın yerine Bingöl'e, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger atanmıştı. Köşger, bugün şehre gelerek görevine başladı. Vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılanan Vali Köşger, hepsiyle tek tek tokalaştıktan sonra makama geçerek basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına, Bingöl halkına teşekkür ederek başlayan Köşger, ''Bundan sonra hep birlikte orkestra uyumu içerisinde, bayrağı daha iyi noktalara, daha ileri götürmek için gayret edeceğiz. Gelişmiş, kalkınmış ülkelerin hepsi ülkesinin her santimetre karesini, her bir köşesini ihtimamla oraya el değdirerek, emek sarf ederek, özenle elden geçiren ülkelerdir. Aynı zamanda gelişmiş, kalkınmış ülkeler her bir ferdini, hiçbir ferdi ihmal etmeksizin orada bulunan bütün bireyleri, yani beşeri kapsamda insan sermayesini en iyi şekilde değerlendiren ülkelerdir.'' diye konuştu.

Bingöl'de yaşayan vatandaşların daha iyi, daha güvenli, daha gelişmiş, daha kalkınmış bir şehirde yaşaması için gayret sarf edeceğini belirten Köşger, ''Daha güzel bir ülkede barış, esenlik, huzur içerisinde yaşamaları için de gayret sarf edeceğiz. Devlet olmanın gereği bu, gelişmiş olan devletin gereği bu. Her bir santimetre karesini ve her bir ferdini, hiçbirini ihmal etmeksizin özenle, ihtimamla ele alacağız ve insanımızın daha huzurlu, esenlik ve güvenlik içerisinde yaşaması için mesai arkadaşlarımla birlikte çalışma yürüteceğiz." dedi.