Kırşehir Valisi Necati Şentük, 'Bayrağa saygı yürüyüşü' esnasında çıkan olayların büyümesini engellemek için sağduyu çağrısı yaptı.

Ankara Caddesi üzerinde bulunan gurubu sakinleştirmek için TOMA aracının üzerine çıkan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Albay Murat Bulut ve Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile birlikte sağduyu çağrısı yaptı, grubu Cacabey Meydanı'na yönlendirdi.

Cacabey Meydanı'nda toplanan guruba hitap eden Valis Şentürk, "Ben de sizlerle beraber diyorum ki askere, polise uzanan eller kırılsın. Çok uzak değil inşallah çok yakın bir tarihte elleri kırılacak onların. Bu devlet büyük devlet, bu ordu büyük ordu. Bu ordu Hz. Peygamberin ordusu. Bu güvenlik güçleri bu ülkenin bağrından çıkan evlatlarımız. İnşallah çok yakında onlar bu Türk milletinin pençesi altında silahlı kuvvetlerimizin pençesi altında kahhar olacaklardır. Bu yakın, bundan hiç şüpheniz olmasın. Şahıslar gelip geçer ama devlet bakidir. Biz devletin valisi ve devletin askeriyiz." dedi.

Necati Şentürk, "Valiye inanıyorsanız hadi aslanlar gibi İstiklal Marşımızı okuyalım, zararsız şekilde dağılalım. Allah rızası için bunu rica ediyorum." diye konuştu.

Garnizon Komutanı J. Albay Murat Bulut'un komutu ile grup İstiklal Marşı okudu ve ardından şehitler için dua etti. Grup, Cacabey Meydanı'ndan sessiz ve olaysız şekilde dağıldı. Kentin bazı noktalarında kontrolsüz grupların iş yerlerini taş yağmuruna tuttuğu ve bazı iş yerlerini ateşe verdiği bildirildi.