Van'ın Çatak ilçesinde bir grup PKK'li terörist tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Çıkan çatışma neticesinde ilk belirlemelere göre 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği açıklanırken bir korucunun ise ayağında yaralandığı açıklandı.

Saldırının 20.30 sularında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı'ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak yapıldığı açıklandı. Nöbetteki askerlerin PKK'li teröristlerin saldırılarına karşılık verdikleri öğrenilirken, çıkan çatışma sonunda 2 PKK'li teröristin ölü olarak ele geçirildiği ve 1 korucunun da ayağından hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor. (Akşam)