Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan saldırıda şehit olan Abdulhalit Araz, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan vatandaşlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı

Silopi’de 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası'nın nöbet kulübesine PKK'lıların yaptığı roketatar ve silahlı saldırıda şehit olan Er Abdulhalik Araz için memleketi Van'da tören düzenlendi. Öğle namazına müteakiben Ali Paşa Mahallesi’nde Yukarı Norşin Camii'nde düzenlenen şehit törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, askerler ve ailesi katıldı.

Şehit Er Abdulhalik Araz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşınıp cami avlusuna bırakıldığı sırada yakınları tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazını müteakip Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından cenaze namazı kıldırılıp, dua edildi. Gözyaşlarına boğulan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Sami Araz, Bakan Mehdi Eker tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Törenin ardından Şehit Er Abdulhalik Araz'ın cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak, Akköprü Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te gözyaşları arasında toprağa verildi.