Elazığ’da hava sıcaklığının yükselmesiyle, oruçlu vatandaşlar cami ve parklarda sıcaktan korunuyor.

Tüm yurtta etkili olan sıcak hava Elazığ’da da etkisini gösteriyor. Elazığ’da günün en yüksek sıcaklığı 39 derece olarak ölçüldü. Oruç ve sıcak havanın etkisiyle halsiz düşen vatandaşlar ibadet için gittikleri camilerin içinde ve avlularında zaman geçirdi. Bazı vatandaşlar da serinlemek için park ve bahçelerde gölgeye sığınıyor.

Özellikle öğle ve ikindi arasındaki zamanı Elazığ’ın şehir merkezinde bulunan İzzetpaşa Camii'nde geçiren vatandaşlar, bir yandan ibadetlerini yerine getirdiklerini, diğer yandan da sıcaktan korunup serinlediklerini söyledi. Vatandaşlar, Ramazan ayının ilk günleri havanın serin olduğunu ancak son günlerde sıcaklıkların arttığını belirtti. İzzetpaşa Camii'nin avlusunda dinlenen 80 yaşındaki Mehmet Ali Kaya, "Havalar sıcak. Biz eskiden alışmışız bu sıcaklara. Cami avlusu çok serin. Gelip burada dinleniyoruz." dedi.

Havaların sıcak olması ve oruç nedeniyle insanların bazen dinlenmek istediğini ifade eden Eyüp Akdemir (64), "Allah herkesin yardımcısı olsun. Hava sıcak ve oruç tutuyoruz. Bu sıcakta kolay değil. Sıcaktan korunmak için vatandaşlar gelip burada oturuyor." diye belirtti.

Bazı vatandaşlar da serinlemek için park ve bahçelere gidiyor. Elazığ’da özellikle PTT Meydanı ve Bosna Hersek Bulvarı'nda bulunan yeşil alanlarda vatandaşlar gölgeye çekilerek sıcaktan korunmaya çalışıyor.