Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de kaybolduğu sel ve heyelanlar sonrası bölgede çalışmalar sürüyor. Elektrik ve su sıkıntısının yaşandığı bölgede vatandaşlar yaralarını kendileri sarmaya çalışıyor.

Son 50 yılın en büyük sel felaketiyle karşılaşan Hopa’da heyelan sonrası evleri zarar gören vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaralarını sarmaya çalışıyor. Afetin ardından çamur yığınına dönen ev ve iş yerleri su olmadığı için güçlükle temizleniyor. Bazı afetzedeler selde dereye kapılan ev eşyalarını dereden çıkarmaya çalışıyor. Elektriğin olmadığı bölgede içme suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşlar dağlardan gelen suları su bidonlarına dolduruyor.

Türk Kızılayı, sel ve heyelandan etkilenen Hopa'da mağdur olan vatandaşlar için 20 kişilik ekip, 8 araçla bölgede su, gıda ve hijyen setleri dağıtarak vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Yağışlar sonrası büyük zarar oluşan Sundura mahallesindeki vatandaşlar yetkililerin kendilerine yardımda yetersizliğinden yakınıyor. 25'e yakın evin zarar gördüğü ve bu evlerde yaşayan yaklaşık 150 kişinin etkilendiği mahallede afetzedeler yetkililerin daha hızlı hareket etmesini istiyor. Bazı vatandaşlar meydana gelen heyelanlarda HES'lerin büyük etkisi olduğunu savunuyor. Vatandaşlardan Ali Yorgancı, "Suların yönlerini değiştirdiler. Doğayı, canlıları bitirdiler. İnsanları da bitirdiler. Derelere akış alanı bırakmadılar. Tıkanan dereler heyelanlara neden oldu." dedi.

ÖLEN VATANDAŞIN CENAZESİ KÖYE GÖTÜRÜLEMEDİ

Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Sabri Acıbadem’in cenazesi, cenaze namazı kılındıktan sonra köy yolu kapalı olduğu için morga götürüldü.
Hopa Merkez Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına sonrası Sabri Acıbadem'in cenazesi köy yolunun kapalı olması nedeniyle morga kaldırıldı. Cenaze daha sonra morgdan alınarak helikopterle Su Gönen köyüne götürülüp, aile kabristanlığında defnedilecek.