Sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığını gündemine alan Vav Sanat, Türkiye genelinde 30’u aşkın ilde sahnelediği ‘Yaşasın Bağımsızlık’ isimli oyunla tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekiyor. Merkezi İstanbul’da olan, genel sanat yönetmenliğini Burak Tarık’ın yaptığı Vav Sanat, Trabzon’da sahnelediği oyunla, bağımlılığın ailelere yansıyan olumsuz yönleri ve ebeveynlerin yapması gerekenler konusunda önemli mesajlar verdi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Mercan Kongre Merkezi'nde sahnelenen 'Yaşasın Bağımsızlık' oyunu ile ilgili bilgi veren Vav Sanat oyuncularından ve ekip sorumlusu Fatih Altıntaş, şunları kaydetti: “Bu oyun Sızıntı dergisinin bir sosyal sorumluluk projesi. Oyunla ilgili senaryonun yazılması sonrasında Sızıntı dergisinden bir kurul oyunumuzu izledi ve eleştirilerde bulundu. Bu eleştiriler ışığında oyunumuzu tekrar gözden geçirdik. Ardından pedagoglar izledi. Pedagoglardan da oyunun izleyiciler açısından uygun olup olmadığı konusunda görüşler aldık. Aldığımız görüşlere göre oyunumuzda bazı değişiklikler yaptık. Bu süreç de 1 buçuk ayı buldu. Genel provaya başladığımızda Sızıntı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İrfan Yılmaz başta olmak üzere derginin yazarları, yöneticileri ve özel misafirlerimizi davet ettik. Böylece oyunumuz son halini aldı. Oyunumuzun hedef kitlesi daha çok lise öğrencileri ve veliler. Bundan dolayı da çoğunluğu Türkiye genelinde kolejler olmak üzere bugüne kadar 60 defadan fazla oynadık.”

Vav Sanat, sadece tiyatro işi yapmıyor. Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. Kukla, sinema, dizi, müzikal gösteri gibi sahne sanatlarında ne gibi gösteriler varsa bir çoğu ile ilgili projeleri var. 2’si bayan 6 oyuncusu bulunan teknik elemanları ile birlikte 7 kişilik bir grup. Şimdilerde sahneledikleri oyunun konusu bağımlılıklar. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı olmak üzere internet ve bilgisayar, cep telefonu gibi genç ve yetişkinlerin bağımlı hale geldikleri zararlı alışkanlık ve yeni teknolojileri gündeme getiriyor. Öğrenci velilerinin de üzerine alınması gereken mesajları var. İzleyiciden büyük bir ilgi gören oyun, Türkiye’de 30’un üzerinde ilde sahnelenmiş. Türkiye turnesi Haziran ayı başına kadar devam edecek. Eylül ayı başı itibariyle de Avrupa turnesine çıkmayı planlıyorlar. Almanya, İsviçre ve Fransa ile görüşmelerimizi yapan Vav Sanat’ın oyunu ile ilgili ayrıntılı bilgiler 'www.yasasinbagimsizlik.com' adresinde yer alıyor.