Van'ın Gürpınar ilçesi Taşlıyazı Mahallesi'nde elektrik arızasını giderdikten sonra dönüşe geçen 4 kişilik ekibin içinde bulunduğu Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) kamyoneti, PKK'lılar tarafından gasp edildi.

Van'da meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili Van Valiliği, yazılı açıklama yaptı. Gürpınar ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili açıklamada, "Taşlıyazı Mahallesi'ndeki elektrik arızasını gidermek üzere içerisinde 4 personel bulunan VEDAŞ firmasına ait kamyonet, arızayı giderip dönüşe geçtiği sırada Oğuldamı Mahallesi ile Özlüce Mahallesi arasındaki dere yatağında silahlı bölücü terör örgütü mensupları tarafından durdurulmuştur. Örgüt mensupları daha sonra VEDAŞ'a ait kamyoneti gasp ederek, Özlüce Mahallesi'nden Yalınca Mahallesi istikametine kaçmıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere de yer verildi: "Van'ın Saray ilçesinde ise İlçe Emniyet Amirliği binasında görevli polis memurlarına yönelik olarak dün saat 20.20 sıralarında uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı yapıldı. Saldırıda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadı. Saldırı üzerine görevli polis memurlarınca taciz noktasına doğru ateşle karşılık verilmiş, saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak Özalp ilçesi istikametine doğru kaçmış, saldırıda hiçbir personel zarar görmemiştir."

Başkale ilçesinde de 4 Eylül 2015 günü 07.30 sıralarında Yeşilbulak Hudut Karakolu’nda görevli 2 askerin Sevil Hudut Karakolu’na yaya olarak intikal halindeyken daha önceden bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaralandığı bildirildi. Yaralı askerler, askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavilerine başlandı. Olaylarla ilgili tahkikatın ve terör örgütü mensuplarının yakalanması çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.