Yalova’da Vali Selim Cebiroğlu’nun hakaret ettiği iddiasıyla kalp krizi geçirerek vefat eden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün görev yaptığı okulda yas vardı. Öğrenci ve öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı törene İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de katıldı.

Yalova’da vefat eden öğretmen Halil Serkan Öz için görev yaptığı okul olan Termal Fen Lisesi’nde tören düzenlendi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı törene Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de katılarak başsağlığı diledi.

Okulda yapılan törende mesai arkadaşları Halil Serkan Öz’ün örnek kişiliğini anlattılar. Hem meslek yaşamında hem de sosyal hayatında güzel anılarla anılan Halil Öğretmen için düzenlenen törene, İspanya programını iptal ederek katılan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrencilerden, varsa kırgınlıklarını bırakmalarını istedi. Mete, “Halil Serkan hocamızı gerçekten çok sevmişiz. İnşallah ona layık öğrenciler olarak sizler de çok başarılı, liyakatli, erdemli gençler olarak yerinizi alırsınız. Bu saatten sonra kendisine lazım olacak dualarınız olacaktır. Hocamıza tekrardan Allah’tan rahmet, sizlere ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Yunus Emre’nin dediği gibi yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevme felsefesiyle hocamızın da daha huzurlu olması açısından aranızda küslükler varsa lütfen son verin. 2 dakika sonra ne olacağımızı bilmiyoruz. Aramızdan ayrılan Halil Hocamızın ruhuna Fatiha okuyalım. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu. Öğretmen ve öğrencilerin törende gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Basın mensuplarının okul bahçesine alınmadığı törenin ardından anı defteri oluşturulduğu ve Halil Serkan Öz için öğretmenler odasının karanfillerle süslendiği öğrenildi.