Son 24 saatte metrekareye düşen 168,3 kg. ile tarihinin yağış rekoru kırılan Çeşme ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, sabaha kadar süren çalışmalarına gündüz de ara vermeden devam etti. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe tarihinde görülmemiş bir afet yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleriyle birlikte geceden beri alandayız. Belediyelerimizin tüm imkanlarını seferber ettik.” diye konuştu.

Dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha dek aralıksız süren sağanak, Ilıca Deresi’nin taşmasına sebep oldu. Su baskınlarından etkilenen Ilıca ve Alaçatı’da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait yedi kombine kanal temizleme aracı, üç vidanjör, saniyede 125 litre su çekebilen altı pompa ve 50 personelle baskın yaşanan bölgelere müdahale ediliyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İtfaiye teşkilatı, dördü “hydrosub” olarak nitelendirilen, yüksek kapasiteye sahip toplam 30 pompa ve 130 personelle çalışmalara katılıyor. Dün saat 17.00’den itibaren başlayan su tahliye çalışmalarını sabaha kadar aralıksız sürdüren ekipler, sokaklarda biriken suların boşaltılmasının ardından, evlerdeki suyun tahliyesi çalışmalarına geçti. Vatandaşlar tarafından su baskınlarına ilişkin 54 ihbar yapıldığı, tamamına müdahale edebilmek için bütün ekiplerin var gücüyle çalıştığı açıklandı.

Başkan Dalgıç, bölgedeki evlerin çoğunun büyük bahçeleri olduğunu, bu bahçelerde toplanan büyük miktarda suyun binalara girmesinin de ayrı bir sıkıntı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ilçede yaşam normale dönene kadar çalışmalarını sürdüreceği ve yaraların en kısa sürede sarılacağı belirtildi.