Kayseri’de kumaş atıklarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılması sonucu 200 dönüm arpa ve buğday ekili tarım arazisi tamamen kül oldu. Çiftçiler, yetkililerinden kumaşları yakarak ekili arazinin yanmasına yol açanların bulunmasını istiyor.

Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı Turan Mahallesi'nde ekili arazi yandı. Belediyeye ait çukur içerisindeki eski çöp transfer noktasına atılan kumaş atıkları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. Kumaş atıklarının alev alması sonucu kuru otlar tutuştu. Kuru otlarla birlikte ekili araziler de alev aldı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın sonucu 200 dönüm kadar buğday ve arpa ekili arazi tamamen yandı. Çiftçilerin kendi çabaları ve sonrasında gelen belediyeye ait itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın, diğer bölgelerdeki ekili arazilere sıçramadan söndürüldü.

Olay sonrasında isyan eden çiftçiler, kumaş atıklarını kimlerin yaktığı ile ilgili yetkililerin araştırma yaparak bulmasını istedi. Çiftçiler, belediyeye ait eski çöp transfer noktasının kullanılmadığını, ama belediyenin bu bölgeyi tamamen kapatmadığına dikkat çekerek tepki gösterdi.