Kırşehir'de dün düzenlenen 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü sonrası kontrolden çıkan grupların ateşe verdiği işyerinin sahibi, "Bu sadece Türk ve Kürt halkının kardeşliğine, altına atılan bir ateş olarak görüyoruz. Yakmayla, yıkmayla bir yere varılmaz. Terörü de her alanda kınıyoruz. Şehitlerimize canımız acıyor." dedi. Ayrıca, işyeri sahipleri, mağaza önüne 'Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir kalacağız' yazılı pankart asarak, kardeşlik vurgusu yaptı.

Dün düzenlenen yürüyüş sonrası Uzun Çarşı'da bulunan Çöl Pazarı isimli konfeksiyon mağazasına saldırı gerçekleşti. Öfkeli gruplar işyerini ateşe verdi. Servet Beydoğan ve Cihat Beydoğan'ın işyeri sahibi olduğu giyim mağazası kullanılama hale geldi. Cihat Beydoğan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Söylenecek hiçbir şey yok. Bu sadece Türk ve Kürt halkının kardeşliğine, altına atılan bir ateş olarak görüyoruz. Biz Anadolu’ya, köyümüze 200 yıl önce geldik. 75 yıldır ticaret yapıyoruz. Bu ülkeye KDV’sini, vergisini ödüyoruz. Ülkemizdir, bunu da bir sel olarak karşılıyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreçlerde böyle devam etmez. Söylenecek bir şey yok. Toplumu germemek lazım. İnsanları germemek lazım. Kutuplaştırmamak lazım. Bunu biz bir eğitim zayiatı olarak görüyoruz. Bütün halkımız sağduyulu olsun. Bunun la bir yere varılmaz. Yakmayla, yıkmayla bir yere varılmaz. Terörü de her alanda kınıyoruz. Nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Şehitlerimize canımız acıyor. Onlarınkinin yanında bizimki bir şey değil."

Diğer işyeri sahibi Servet Beydoğan ise "Kırşehir halkı ile alakası kesinlikle yoktur. Dışarıdan gelip provoke etmişlerdir. Önemli olan ülkemizde bir iç savaş çıkarmak amacına ulaşmaya çalışıyorlar, fakat biz buna izin vermeyeceğiz. Biz kardeşiz, kardeşçe yaşıyoruz. Mağazamıza devam edeceğiz. Kesinlikle onlara uyup da Kırşehir’imizi terk etmeyeceğiz. Bu şehir hepimizin. Kardeşçe yaşayacağız, yaşamaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İŞYERİ SAHİBİ PANKART İLE KARDEŞLİK VURGUSU YAPTI

Günün ilerleyen saatlerinde ise giyim mağazasına 'Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir kalacağız' ve 'Mağazamıza yapılan bu saldırı, Kırşehir halkından değil, şehrimize dışarıdan gelen ve ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır' pankartları asıldı. Asılan pankartlar işyeri önünden gelen geçen Kırşehirlilerin ilgi odağı oldu.