Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren ve yarınki seçimlerde bağımsız aday olan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’ya destek veren seçmenleri, emniyet önünde konvoy oluşturdu. Seçmenler, yolsuzluklarla mücadele ettiği ve yetimin hakkını yedirmediği için Saygılı’yı desteklediklerini belirtti.

Vatan Caddesi'nde toplanan seçmenler, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren polis müdürü Yakub Saygılı için araçları ile konvoy oluşturdu. Araçlarına Saygılı’nın posterlerini asan vatandaşlar, Saygılı’nın uzun bir süre görev yaptığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünden geçti.

‘YETİMİN HAKKINI YEDİRMEDİ’

Yakup Saygılı'yı hiç görmediği ve tanımadığını dile getiren bir vatandaş, “17 Aralık sürecinde kendisini tanıdık. Yetimin hakkını yedirmedi. Bu vatanım bu milletin evladı. Dürüst bir insan. Vatanın, milletin, yetimin hakkını yedirmeden, milletine ülkesine sahip çıkan bir insanın Meclis’te bu milleti temsil etsin işitiyoruz. Hakikatleri ve gerçekleri anlatsın diye.” şeklinde konuştu.

Başka bir seçmen de, “İnşallah bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları Meclis’te herkesin karşısında anlatacak. İnşallah kazanacak ve Meclis’e girecek. Orada doğruları konuşacak.” dedi.

Saygılı'ya destek konvoyuna katılan Mutlu Başar ise, “Şahsen kendisini tanımıyorum. Basından takip ediyorum. Yapılan haksızlıkları görüyorum ve kendisini destekliyorum.” ifadelerini kullandı.