Kırıkkale ve Kırşehir ziyaretlerinin ardından Yozgat’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, burada ilk olarak valiliği ziyaret etti. Kendisini araçtan iner inmez karşılayan gençlerle kısa söyleşinin ardından valilik önünde Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve protokol üyeleri ile tokalaşan Bakan Topçu, “Kıymet bilmiyorlar diyorlar, daha nasıl bilsinler dedim işte bakan yaptılar.” diye konuştu.

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, terör örgütü PKK’nın belinin kırıldığını söyledi. Bakan Topçu, “Yedi düvel arkasında olan şer gücün belini kırıldı. Kafası ve kuyruğu ayrı ayrı hareket ediyor. Devlet kararlıdır bu konuda milletimizde inançlı. Allah’ın izniyle kafası da ezilecek kuyruğu da ezilecek." diye konuştu.

Kendisinin hükumetin bağımsız bakanı olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Ben bu hükumetin bağımsız bakanıyım ama ben bir vatandaşım. Ben istiyorum ki 40 yıllık misyonumda da hep bunu savundum ay yıldızlı bayrak Allah korusun inmesin, semalarımızda ezan dinmesin. İşte bu çerçevede istediğim şudur, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar dedim. Bugün şekli şemali başkaydı, bugün ki siyaseten aynı bela ile karşı karşıyayız. Allah’ın izniyle biz bir Irak olamayız, biz bir Suriye olamayız. Türk, Kürt bin yıldır aynı medeniyet teknesinde yoğrulmuşuz. Hep beraber aynı kıbleye dönüyoruz. Hep beraber aynı Allah’a aynı Peygambere inanıyoruz. Onun için bu milletin düşmanı medeniyet coğrafyamızda yaşayan mazlum milletlerin düşmanı bölücü terör örgütüdür ve onun arkasında ki güçlerdir.” diye konuştu.

Bakan Topçu, konuşmasının ardından valilik anı defterini imzaladı.