Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kurucu Genel Sekreteri Ertuğrul Yalçınbayır, "Basının düşünürlerin baskı altında tutulduğu rejim demokratik açıdan sakattır. Umarım halkımız 1 Kasım’da bu yapılanlara gereken cezayı verir." dedi.
AK Parti’nin Kurucu Genel Sekreteri ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime giderken gerçekleştirilen eylemlerin hukuksuz olduğunu belirterek, "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Barış, düşüncenin özgürce yayıldığı bir ortamda olur. Barışın cereyan edeceği ortam demokratik sistemdir. Türkiye 1 Kasım’daki seçime giderken gerçekleştirilen eylem ve işlemlerin hukuksuz olduğuna dair birçok işaret var. Bu yapılanlar bizim temel hak ve özgürlüklerimizin güvence altında olmadığını gösteriyor. Bu sadece bir gruba ve bir şirkete yönelik operasyon değil, bütün insanlığa yönelik bir eylemdir.

Bunun böyle görülmesi lazım. Burada herkesin dikkatli olması lazım. Kamuoyunun serbestçe oluşması gereken bir ortamda bunların olması manidar. Yapılacak operasyonlar başta ‘fuatavni’ olmak üzere sosyal alemde birçok kişi tarafından yazıldı. Başkaca gruplarında listede yer aldığı söylendi. Türkiye düşünce ve düşünceyi yazma, yayma ve okuma özgürlüğü açısından özürlü. Evrensel kriterlere bakıldığında bu özgürlüklerin az yaşandığı bir ülke. Artık ülke olarak dayanışma artırılmalı. Bu dayanışma hak ve özgürlükler içindir. Mazlumlara, mağdurlara yapılanlara karşı yapılması gereken bir dayanışmadır. Yapılan işlemler için bir vatandaş, insan olarak çok üzgünüm. Yapılan yanlışlıkları yazan, yayan basının, düşünürlerin baskı altında tutulduğu bir rejim demokratik bakımdan fevkalade sakattır. Umarım bu günlerde gelir geçer. En önemli şey sabır. Sabır bilgiye ve cesarete dayalı bir eylemdir, işlemdir, dayanışma ruhudur. Umarım halkımız 1 Kasım’da bugün bunları yapılanlara gereken cezayı verir." dedi.

Birleşmiş Milletler’in 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan ettiği 1997 yılında Flash TV’ye baskın yapıldığını hatırlatan Yalçınbayır, “Benim Refah Partisi’nden ayrılma sürecim bu baskınla başladı. Biz o zaman 4 farklı partinin milletvekilleri olarak Flash TV’nin genel merkezine gittik. Mührü söktük ve televizyonu yayına başlattık. Basını özgür olmayan ülkede özgürlükler gelişemez. Baskıyla yıldırmak, baskıyla değiştirmek mümkün değildir. Bunu herkesin iyi anlaması lazım. AK Parti’nin kuruluşundaki ilkelerinden uzaklaşmasından herkes rahatsız olmalı.” diye konuştu.