Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Umut Merkezleri'nde çalışan bayanlar ve diğer vatandaşlarla birlikte Seda Camgöz'ün eski eşi tarafından öldürülmesini kınadı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamanın ardından Seda Camgöz'ün teyzesinin gözyaşları yürek dağladı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyenin Umut Merkezleri'nde çalışan bayan personeller ve mahallelerden katılım sağlayan bayanlarla birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. 'Özgecan Aslan ile son olmasını temenni ettik ama olmuyor' diyen Başkan Salman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yalova Belediyesi'nin Umut Merkezleri'ndeki kadınların mahallelerden gelen haklı reaksiyonu sessizce protesto etmek için buluştuk. Ne yazık ki dün Yalova'da yaşanan olay ilk değildi. Biz Özgecan'la her ne kadar son olsun desek de ne yazık ki kadına uygulanan şiddet, hunharca eylem ve eylemler kabul olması mümkün şeyler değildir. Seda Camgöz kardeşimiz daha hayatının baharında ve anne. Eski eşi tarafından adını koyamadığım bıçak darbeleriyle yaşamının son bulması öncelikle beni derinden üzmüştür. İyi tanıdığım bir ailedir. Evlat acısını yaşamış bir insan olarak Seda'nın babasının ne durumda olduğunu dün taziyeye giderek gördüm. Acımın tazelenmesi bir yana hep derler ya 'Beterin beteri vardır'. Kendisine bunu açık yüreklilikle itiraf ettim. Sonuçta ortada iki tane ana kuzusu yavru var. Onların bundan sonraki yaşamında kendi adıma ve hemşehrilerimizden gelen taleplerle elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ama bir de olayın genel boyutu var. Biz bunun önüne nasıl geçeceğiz? Kadın saygı, sevgi duyulması gereken bir varlıktır. Kadınların ülkenin her yerinde şiddete maruz kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz sessizce burada arkadaşlarımızla birlikte sesimizi duyurduğumuzu düşünüyorum."

Başkan Vefa Salman'ın konuşmasının ardından Seda Camgöz'ün teyzesinin gelerek 'Kanı yerde kalmasın. Canımız yanıyor. En ağır cezayı almasını sağlayın. Psikopat olup da 3-5 günde dışarı çıkmasın' demesi yürekleri dağladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açıklamasının ardından kadınlarla birlikte Yalova sahilinde dolaşarak döviz ve yürüyüşle mesaj verdi.