Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ağustos 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Yalova’da 94. yıldönümünü dolayısıyla tören düzenlendi. Osmanlı Parkı'nda yer alan Şehitler Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde yer alan Kurtuluş Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan anıtta ise resmi törenler devam etti. Törene Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve protokol mensupları katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na Başkan Salman tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telgraflarının okunmasından sonra Belediye Başkanı Vefa Salman günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Başkan Salman, şunları söyledi: "Bugün Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü. Bu yüzden tüm Yalova büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde. Türk Kurtuluş Savaşı Türk milletinin en sıkıntılı anlarında başarmak zorunda olduğu bir mücadeleydi. Vatansever Yalova halkı vatanın her yerinde olduğu gibi bu mücadelede üzerine düşen görevi yaparak tarih sayfalarındaki onurlu yerini aldı. Kurtuluş Savaşı'nda 19 Temmuz 1921'de Yalova Bağımsız Bölüğü unsurları Yalova'ya girdi. Kurtuluş Savaşı’nın bu önemli anları, Yalova'nın kurtuluşunun işaretiydi. Kurtuluş, özgürlüğüne düşkün bir ulusun tüm yokluklara karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığı zaferlerin adıdır. Kurtuluş, tarihten silinmek istenen bir ulusun kanıyla yazdığı destandır. Ne mutlu ki bizlere biz de kurtuluşumuzun coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Öte yandan Kartal İskelesi’ne yanaşan TCG savaş gemisi gün boyu vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurtuluş etkinlikleri akşam Semiha Yankı konseriyle devam edecek.