Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Veysel Öncel, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'ü azarlayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na tepki gösterdi.

Sivil itaatsizlik eylemi nedeniyle Yalova Termal Fen Lisesi öğretmenlerinden Halil Serkan Öz'ün, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun azarlaması sonucu kalp krizi geçirerek vefat etmesinin ardından tepkiler dinmek bilmiyor. Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel de “Hiçbir kamu görevlisi sınırsız ve hesapsız hak ve yetkilerle donatılmamıştır. Bu müessif olay vali hakkında hayal kırıklığı oluştururken, eğitim kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Sayın valinin meslektaşımızdan ve kamuoyundan özür dilemeyip yaptığı hatayı sahiplenmesi ve bu konuda hükümet ve MEB yetkililerinin hiçbir açıklama yapmaması eğitim çalışanlarını derinden yaralamıştır.” dedi.

Öncel şunları söyledi: “Bir meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırının aslında kendine özgü değerler hiyerarşisi olan eğitim sistemimize ve tüm meslektaşlarımıza yapıldığı da bir gerçektir. Hz. Ali 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyerek peygamber mesleğinin önemine vurgu yapmıştır. Bu nedenle de öğretmenlerimize 'ne yapsak az' hesabı yapılması gerekirken bu yapılanlar hiç hoş olmamıştır.”