Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde döşenmeyen kanalizasyon şebekesi için belediyenin ödeme yaptığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.
Belediye tarafından, 2.5 kilometrelik ana hat borusu ile 902 parsel bacasının olmadığı, ayrıca evlerin arasındaki 12.5 kilometrelik kanal hattının döşenmediği tespit edildi. Yapılmayan iş için 1 milyon 212 bin 745 liranın belediyeye ödettirildiği ortaya çıktı. İşin ihalesini yapan ve geçici teslimini alan eski AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işinde suçlu kimse cezasını çekmesini istedi. Belediye olarak meclis kararı ile ihalesini, yapımını ve teknik kontrolörlüğünü İller Bankası’na verdiklerini hatırlatan Tozluklu, “Ben de mevcut başkan da Hasanbeyli'ye hizmet için varız. Eksikliği çıkarttığı için Alparslan Koca'ya teşekkür ederim. Kim suçluysa cezasını çeksin." dedi

Usulen hak ediş raporlarının İller Bankası uzmanlarınca hazırlandığını ve önüne getirildiğini belirten Yusuf Tozluklu, "Teknik sorumlular, nereye ne kadar iş yaptılarsa ve boru döşedilerse her ayın sonunda rapor halinde bana getirdiler. Bende 17 - 18 ayrı hak edişi imzaladım. Firma parasını aldı. En son bitirdik dediklerinde geçici kabulle işi teslim aldık. Geçici kabulle, alınan iş arızalı ve bozuk yerlerin 2 yıl içerisinde yapan firma tarafından yapılacağı anlamı taşır. Benim görev yaptığım süre içerisinde aksaklık olan yerleri yaptırdım. Benden sonra seçilen Alparslan Koca, eksiklikleri İller Bankası’na yaptıramadığı için kesin kabulü yapmamıştır. Doğrusu da budur. Alması da mümkün değildir. Hem iller bankası proje parası kesecek hem de belediye tamirat yapacak bu mümkün değildir. 360 bin lira bloke edilmiştir. Bu arızalar o paradan yapılmalıdır. Bütün alan tek tek kontrol edilerek bir rapor hazırlanmış, eksiklikler ortaya çıkartılmıştır. Sorumluları kimse bulunsun, cezasını çeksin.” diye konuştu.

Yüklenici firmanın işi 1 milyon 500 bin kırımla aldığını belirten Tozluklu, firmanın bu işi tamamlamada zorlanacağını vurguladı. Tozluklu, “Firma bu işi aldıysa yapıp belediyeye teslim etmek mecburiyetinde. Burada ne benim ne de belediye personelinin en ufak bir menfaat sağlamak ya da yolsuzluk yapmak aklımızdan geçmemiştir. Suçlular kimse cezasını çeksin, belediye hakkını alsın." şeklinde konuştu.

İşin sahibi ve parayı ödeyen belediye olmasına rağmen yapılmayanlardan nasıl haberinin olmadığı sorulan eski başkan Tozluklu, “65 kilometrelik bir alanda çalışma yapıldı. Teknik bir iştir. Uzmanlık ister. Yapılan işi görsen dahi standartlara uygun olup olmadığını bilmemiz mümkün değildir. İşi takip edecek olan İller Bankası’nın uzmanlarıdır. 2 güne bir gelip yerinde kontrol ettiler. Bir hata düzeltildi. Benim kendi elemanlarımın görme şansı yoktur. Kim burada yolsuzluk haksızlık suiistimal yapmışsa cezasını çeksin." seklinde sözlerini tamamladı.