Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik, siyasilere seslenerek terörün derhal bitirilmesini istedi. Şehit kardeşinin cenazesinde söylediği sözler nedeniyle Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açıldığı iddiasıyla ilgili, konuşan Çelik, “Yarbayımızın yüreğindeki acısı bizim de yüreğimizden çıkan acıdır. Yarbayımızın sitemi bizimde içimizde yıllardır biriken sitemdir.” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi, zafer haftası nedeniyle açıklama yaptı. Mecidiyeköy’de bulunan merkezde son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik, siyasilere seslenerek terörün derhal bitirilmesini istedi.
Şehit kardeşinin cenazesinde söylediği sözler nedeniyle Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açıldığı iddialarına da değinen Çelik, “Şunu söylemek istiyorum televizyonlarda gördüğümüz veya bizzat katıldığımız şehit cenazelerinde bizimde yüreğimiz oradaki yarbayımız kadar dağlanmaktadır. Yarbayımızın yüreğindeki acısı bizim de yüreğimizden çıkan acıdır. Yarbayımızın sitemi bizimde içimizde yıllardır biriken sitemdir. Onunla ilgili soruşturma kendi kurumları içerisinde yapılan bir soruşturmadır. Ben yarbayımıza ve ailesine ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

SİYASİLER VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ ADINA KOLTUK SEVDASINI BIRAKSIN

Konuşmasında çözüm sürecini ve siyasileri eleştiren Önder Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Analar ağlamasın denilerek demokratik açılım milli birlik ve kardeşlik projesi olan çözüm süreci söylemlerinin sonuçları nihayet ortaya çıktı. Taşlar bağlanmış köpekler serbest bırakılmış bölge insanı terör örgütünün kucağına tamamen itilmiştir. Bu sürecin mimarı olan siyasi partilere ve ve son seçimden önce kurulacak hükümete sesleniyoruz: Süreçle ülkemiz bölünmenin eşiğine getirilmeye çalışılmaktadır. Sadece analar değil bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları ağlamaktadır. Sadece dağda değil şehir merkezlerinde, pazar yerlerinde, evlerinde evlatlarımız güpegündüz eşlerinin, çocuklarının yanında hain suikastler ile şehit edilmekte her gün şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanmaktadır. 30 yıldır omuz omuza şehit tabutu taşıyan aziz Türk milletinin artık sabrı tükenmiş ülkemiz bölünme ve iç savaşın eşiğine getirilmiştir. Eğer bunca şehidimiz, gazimizin ailelerinin vebalini taşımak istemiyorsanız yanlışınızdan derhal dönün. Bu süreci bitirin. İdam cezasını derhal getirin. Başta bölücü başı olmak üzere güvenlik güçlerimizi şehit eden katilleri asın. Asker ve polisimizin silah kullanma yetkilerini artırın. Vatan evlatlarımızın her gün 3’er 5’er şehit edilmesine tahammülümüz kalmadı. Bizlere yeni ana babaların, eşlerin, yetimlerin katılmasını istemiyoruz. Artık yeter! Milletimizi bu terör lanetinden kurtarın. Siyasi partilerden tek isteğimiz vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü adına koltuk sevdalarını bırakmaları kendi aralarındaki hesaplaşmaları bir kenara bırakmalarını, salonlarda ve kulislerde masa başı hesapları yapmamalarını istiyoruz.”