Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan, AK Parti'nin "35 İzmir 35 Proje" vaadi içinde yer alan ve 4 Kasım 2014 tarihinde firmanın iflas etmesiyle çalışmaları tamamen duran Sabuncubeli Tüneli için yeni ihalenin yapıldığı, Kalyon İnşaat'ın kazandığı, yapımı 2017 yılının ilk üç ayında tamamlayacağı belirtildi.

Yap-işlet-devret modeli gereği tünelin yapım ve işletmesiyle görevli Sabuncubeli A.Ş.'nin ana hissedarı ve tünel inşaatının yapımını üstlenen Koçoğlu Şirketler Grubu'nun finansman sıkıntısı sebebiyle çalışmalar, 4 Kasım 2014 tarihinde durmuştu. AK Parti'nin geçen yerel seçimlerde İzmir için açıkladığı projeler arasında yer alan tünelin inşaatında çalışan işçiler de paralarını alamamıştı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Sabuncubeli Tüneli'nin yapımıyla ilgili yeni ihalenin Kalyon İnşaat firmasına verildiğini bildirdi. İlk olarak yap-işlet-devret şeklinde ihaleye açıldığını ve Koçoğlu firmasına ihale edildiğini hatırlatan Özdağ, “Bu firma, uzun çalışmalar neticesinde tüneli belirli bir noktaya getirmişti. Koçoğlu firması, Türkiye’nin sayılı kuruluşlarından biriydi ve daha önce Çukurova Havalimanı'nı yapmıştı ancak firmanın iflas etmiş olmasından dolayı ve iflas kararının mahkeme kanalıyla tescillenmesinden sonra Sabuncubeli Tüneli ile ilgili spekülasyonlar oluşmaya başladı. Gerek önceki dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'ın gerekse Karayolları Genel Müdürümüz'ün gayretleriyle bu konu tekrar gündeme gelmişti. Acaba yine yap-işlet-devret yöntemiyle mi ihale edilecek denmişti. Bakanlığımız öncelikle tünelin, bir an önce sağlıklı bir şekilde tamamlanması amacıyla ihalesini yapmayı ve devlet eliyle tamamlanmasını istedi. Bununla ilgili Koçoğlu firmasının iflasıyla ilgili mahkeme kararının tescili beklendi. Ardından bir kez daha ihaleye çıkıldı. İhaleye çıkıldıktan sonra firmaların başvurusu neticesinde bir ihale tarihi belirlendi. İhale için başvuruda bulunan firmalar arasında Kalyon İnşaat ihaleyi kazandı. İhalenin ardından bekleme süresi ve diğer hukuki süreç sağlıklı bir şekilde yürütüldü. İhaleye herhangi bir itiraz olmayınca sözleşme de onaylandı ve şu an tünel inşa çalışmaları başlatıldı. İnşaat süreci, Kalyon İnşaat tarafından yürütülecek.” dedi.