Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bugün son yolculuğuna uğurlanan Yaşar Kemal için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda tören düzenlendi. Cihan Ünal, Meltem Cumbul, Tilbe Saran ve Selçuk Yöntem'in ünlü edebiyatçının eserlerinden alınan bölümleri okunduğu törende, İdil Biret konser verdi.

Yaşar Kemal'in toprağa verilmesinden sonra sevenleri Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'na akın etti. Çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve edebiyatçının katıldığı törende Yaşar Kemal için saygı duruşu yapıldı. Nebil Özgentürk'ün hazırladığı 'Türkiye'nin Evrensel Yazarı' belgeseli dikkatle izlendi. Salonda bulunan izleyiciler ünlü edebiyatçıyı kendi sesinden şiir ve hikayelerin de yer aldığı belgeselle yeniden alkışladı.

Programda kişisel konuşmalar yer almadı. Bunun yerine Yaşar Kemal'in şiir ve hikayelerinden oluşan bölümler seslendirildi. Meltem Cumbul, Tilbe Saran, Cihan Ünal ve Selçuk Yöntem'in seslendirdiği bölümler salondan sık sık alkış aldı. İdil Biret'in mini konseri programın en dikkat çeken bölümlerinden birini oluşturdu. Hayattayken Yaşar Kemal'in de övgüyle bahsettiği Biret, salonda bulunanlara piyanosuyla özel bir konser verdi.