Manisa'nın Soma ilçesinde bir adam, evlilik vaadiyle bir kadın tarafından dolandırıldı. G.P. adlı kadının, geçen seneki maden faciasında şehit olanlardan Ali Şahin'in babası olan 59 yaşındaki Bayram Şahin'e yaklaşık 150 bin lira harcamayla yeni bir araba ve bilezik aldırarak ortadan kaybolduğu iddia edildi.

'FAKİRLİK DAHA İYİYDİ'

Bayram Şahin, yaşadıklarını söyle anlattı: "Oğlumun maden kazasından önce kanser hastalığına yakalanan eşimi kaybederek toprağa verdim. Eşimin acısını yaşarken ardından oğlum Ali'yi maden kazasında kaybedince acım daha da arttı. Evli olan kız çocuklarına yük olmamak için evlenmeye karar verdim. Tanıştığım G.P. isimli kadınla evlenmeyi düşündüm. 'Sana vararak, ömür boyu mezara kadar bakacağım.' dedi. Bu konuşmaları bana güven verdi. Sonra benimle evlenmek için altın bilezik ve sıfır araba istedi. Ben de bunları ona aldım. Daha sonra ortadan kaybolarak, beni telefonla birkaç kez aradı. Bana evli olduğunu söyledi. Oğlan gitti, karım gitti. Benim dünyam göçtü, yuvam gitti. Ölmekten beter oldum. Ağlamadığım gün olmuyor. Dün üzüntüden gün boyu ağladım. Fakirlik daha iyiydi."

'BABAMI KANDIRARAK KREDİ ÇEKTİRMİŞLER'

Şahin'in damadı Bülent Yüksel ise R.D. isimli kişinin, kayınbabasına başka bir kadın bulma vaadiyle kredi çektirdiğini söyledi. Yüksel, "Babamın akli dengesi iyi değil. Kendisine özürlü olarak, 'Beş sene evlenemez' şeklinde rapor çıktı. Bu yaşanan olaylarla babam icralık oldu. Elimize icra mektupları geliyor. Biz de hemen bunlarla ilgili yasal yollara başvurduk." şeklinde konuştu.