Konya’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, 68 yaşındaki kadınını dolandıran şahıslar İstanbul’da gözaltına alındı. Kadının, yaklaşık 40 bin lirayı İstanbul’daki bir banka şubesine havale ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan P. U. isimli kadın, kendisini polis olarak tanıtan A. B. (25) isimli şahsın hesabına 24.325 TL, savcı olarak tanıtan O.G. (34) isimli şahıs adına da 15.191 TL havale ettiğini bildirdi.

İstanbul’da harekete geçen güven timleri, konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalarda, şüpheli A.B. ve yanında bulunan K. G. (31) isimli şahsı paranın havale edildiği bankanın Fatih’te bulunan Sirkeci şubesinde yakaladı.

Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen O. G. isimli şüpheli erkek şahıs da Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince Sultangazi’de gözaltına alındı.

Ayrıca yakalanan şüphelilerden K.G. isimli şahsın; Konya, Adana, Giresun ve Kahramanmaraş illerinde de dolandırıcılık olaylarına karıştığı ve firari olarak arandığı tespit edildi. Mahkemeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.