Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram sofralarının vazgeçilmezi baklava tekrar ilgi odağı oldu. Fakat bu sefer alışılmışın dışında yeni bir uygulamayla sıvı halde piyasaya çıktı. Üreticilerin yaz aylarında daha çok tercih edilmesi için yaptıkları sıvı baklava raflardaki yerini alırken, müşterilerin ilgisi de satıcıyı memnun etti.

Faruk Güllüoğlu’nun baklava ve diğer tatlılarının üretim üssü olan Güngören tesisi, yaklaşan bayram öncesi kapılarını Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açtı. Baklavalarının nasıl yapıldığını, üretim aşamalarını ve kalitesine yönelik incelikleri anlatan Faruk Güllüoğlu, Ramazan'da baklava ve diğer tatlıların üretiminin yaklaşık 5 tona ulaştığını anlattı.

Baklavadaki lezzet sırrını açıklayan Güllüoğlu, en önemli unsurun yağ olduğunu belirtti. Faruk Güllüoğlu, kullandıkları yağı Urfa’nın yaylalarında beslenen koyunların sütünden elde ettiklerini açıkladı. Antep fıstığının da vazgeçilmezleri olduğunu belirten Güllüoğlu, tecrübeli bir ekibin de lezzetin tutturulmasında tamamlayıcı olduğunun altını çizdi.

Güllüoğlu, özellikle diyabet hastalarına yönelik ürünler üzerinde de çalıştıklarını belirterek bu hastaların tercih edebileceği ürünleri de menülerine eklettiklerini ifade etti. Güllüoğlu, “Biraz da kilo vermeye yardımcı olmak için bu ürünler bizde mevcut. Ramazan’da da bu hizmeti sunuyoruz. Diyet yapanlar için de ürünler mevcut.” ifadelerini kullandı.

SIVI BAKLAVA RAFLARDA

Baklavanın tadına aşina olanlara yeni bir lezzet sunan uygulama hakkında da bilgi veren Güllüoğlu, sıvı baklavanın bu anlamda yazın azalan baklava tüketimine karşı özel bir anlayış getirdiğini belirtti. Uzun zamandan bu yana proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Güllüoğlu, “Çok değerli yiyecek içecek direktörü arkadaşımızla birlikte yürüttüğümüz bir proje bu. En büyük özelliği projenin hem Türk halkına hem de ileride yurt dışında açacağımız yurt dışı mağazalarımız için bir ön hazırlık olması. Öncelikli hedefimiz bu. Diğer hedefimizi ise yazın azalan baklava tüketimini artırmak. Fazla kalori barındırmasıyla nedeniyle oluşan duruma karşı vatandaşların bu lezzeti damaklarından düşürmemeleri için nasıl bir çalışma yaparız diye yola çıktık. İçinde yine dondurma tadı, Antep fıstığı olan, baklava lezzeti taşıyan, süt de dahil enerji veren ürünlerin de bulunduğu güzel bir sıvı miks oluştu. Bu miksi de soğuk dolaplarda muhafaza ettik. Ar-ge aşamasında da içen herkesin beğenisini kazandı. Ramazan ayı ile birlikte sunumuna başladık.” şeklinde konuştu.