Yazar Emine Şenlikoğlu, Adnan Oktar'ın şikayeti üzerine açılan bir dava kapsamında Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak Kartal Adliyesine sevk edildikten sonra serbest bırakıldı.

Twitter hesabından gözaltına alındığını duyuran Şenlikoğlu, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şenlikoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında basına konuşan Şenlikoğlu, "Adnan Oktar bey son dönemlerde şirazeden çıktı. Bu da İslam'da var diyor. Mesela kadınların gayet böyle nasıl anlatacağımı, nasıl sınıflandıracağımı tasvir edeceğimi bilemediğim sahnelerde görünmesi ve bununda İslam’da yeri olduğunu söylemesi şahsen beni çok üzdü. Ben İslami görevimi yaptım. Oda Hz. Adem’in çocuğu. Olaki ben yanlış yapıyorum dermi ki dedim. Mahkemeye verdi beni. Bütün davalarını geri çekmiş sadece beni çekmemiş. Heralde onun için çok önemliyim. Hakaret etmişim yani. Bu şeytani işleri bırakmı demişim nasıl tam hatırlayamıyorum. Hakaret ettiğim gerekçesiyle dava açmış." dedi.

Gözaltına alınması ile ilgili Şenlikoğlu, "Havaalanında gözaltına alındım. Yurtdışına gidiyordum. Yakaladık diye buraya teslinm ettiler. Şimdi gidiyorum tekrar bir aksilik olmazsa gideceğim. Akşam uçağına yetişmeye çalışıyorum Kazablanka’ya." ifadelerini kullandı.