Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, süt üretiminin artırılması için tutarlı politikalara ihtiyacın olduğunu belirtti.

Yazıcı, Dünya Süt Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, insan hayatında önemli yeri olan sütün, güvenli ve sağlıklı bir hayat demek olduğunu kaydetti. Kolay ulaşılabilmesi ve rahatlıkla tüketebilecek süt varken çocuk yaşta tüm eğilimlerin başka içecek türlerine olduğuna dikkat çeken Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü küçük yaşta çocuklar yetişkinlere özenmektedirler. Biz yetişkinlerin de süt içme alışkanlığı olmadığından yetişen çocuklarımız süt dışındaki içeceklere eğilimli yetişmektedir. Oysa bilinçli toplumlarda yetişkinlerin süt tüketimi oldukça fazla ve bu oranda da çocuk ve gençlerde süt tüketimi alışkanlıkları gelişmektedir. Sorumluluk sahibi yetişkinler olarak bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekiyor.”

Karadeniz bölgesindeki süt ve süt ürünlerinin önemli bir özelliği olduğunu anlatan Yazıcı, süt ürünü olan tereyağı, hamsi köy sütlacı ve yöresel peynir çeşitlerinin korunup sürdürülebilmesi için otlatmaya dayalı hayvancılığın desteklenip, mera ve otlakların korunması için planlamaların yapılması gerektiğini söyledi. Bu amaçla hayvancılığı destekleyen projeler ortaya koyulmasını beklediklerini vurgulayan Yazıcı, süt üretiminin artırılması için tutarlı politikalara ihtiyacın olduğunu sözlerine ekledi.