Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, “6 yıl önce bugün planlı ve isteyerek hazırlanmış suikast sonucu kardeşlerimizi kaybeden bizler, bu 6 güzel insana suikastı hazırlayanlardan günü geldiğinde hesap soracağımızın bilinmesini istiyorum.” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Erhan Üstündağ'ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı, Murat Çetinkaya’nın ağabeyi Halis Çetinkaya ile İsmail Güneş’in ablası Melek İlkay ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ahmet Üstündağ, bir kafede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, günü geldiğinde olayla ilgili olarak hesap soracaklarını ve bu süreci siyasete alet edilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Tam 6 yıl önce bugün her evin acısını yüreğinde hissettiği bizleri ve aziz milletimizi derinden üzen, kamuoyunda kaza olarak vuku bulan ama aziz milletimiz ve bizlerin nezdinde idari teknik suikast olarak tarihe geçen ve üzerinden ne kadar zaman geçse de bu suikastı unutmayıp unutturtmayacağımızı belirtmek istiyorum. 6 yıl önce bugün planlı ve isteyerek hazırlanmış suikasttı. Kardeşlerimizi kaybeden bizler, bu 6 güzel insana suikastı hazırlayanlardan günü geldiğinde hesap soracağımızın bilinmesini istiyorum. 6 yıldır kardeşlerimizin şehadetini siyasi ikbal için kullananlar bilmelidir ki bundan sonra şehitlerimizin şehadet sürecini siyasi geleceklerine kullanamayacaklardır, kullanmalarına da izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.”

“KAZA İLE BİRLİKTE BİRİLERİ DERİN BİR NEFES ALDI”

Ahmet Üstündağ, helikopter kazasından sonra birilerinin daha rahat hareket ettiğini savunarak şunları söyledi: “Son olarak bilhassa aziz milletimize şunu hatırlatmak istiyoruz; 25 Mart 2009 tarihinden sonra Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve Balkanlar'daki küresel değişimlerin başladığı ve bazı devam eden hadiselerin ise hız kazandığı ve birilerinin bu topraklarda daha rahat hareket ettiği adeta derin nefes aldıkları, ülkemiz için yapacakları her türlü çirkin emelleri karşısında zafer kutladıkları tarihtir. Bu tarihten sonra derin değişimlerin başladığını aziz milletimizin görmesini istiyoruz. Her kesimin sevdiği saydığı onun gibi kahramanların mercekle arandığı Muhsin Başkan ve yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe’nin ruhları şad mekânları cennet olsun.”

“DAVANIN KAPATILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Bizler hukuk sürecince gelinen noktada artık davanın önünün tıkandığını ve hukukun üstünlüğünü yitirmeye başladığını belirtmek istiyoruz.” diyen Ahmet Üstündağ, “Açık ne net olarak söylüyoruz ki davanın kapatılmasına veya zaman aşımına uğratılmasına delillerin karartılmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu. Üstündağ, helikopterin düşmesiyle ilgili olarak açılan tazminat davaları sonuçlandığını belirterek, “Helikopterden çalınan ve çıkartılan parçalarla ilgili bir ceza davası devam ediyor. Helikopterden JIP aletini çalanın adi hırsızlık suçuna sokulmaya çalışıldığı bir mahkeme var o da sürüyor.” açıklamasını yaptı. Üstündağ, helikopter kazasının yıldönümü nedeniyle ölenlerin aileleri olarak 25 Mart’ta düzenleyecekleri etkinliklerde hiçbir sivil toplum kuruluşunun ve partinin katkısı olmadığını vurguladı.