Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Cemaat'in yeni bir operasyona hazırlandığını öne sürüp; son günlerde Cemaat'e yakın çevreler tarafından sosyal medyada dile getirilen ve bazı toplantılarda konu edilen 'muta nikahı' konusunun bu operasyonun bir işareti, kod adı olduğunu yazdı. Selvi'ye göre Cemaat bu kez savcılarla değil kasetlerle yeni bir operasyon hazırlığında ve bu operasyonun arkasındaki güç İsrail.

Selvi'nin bugünkü 'Yeni operasyonun kod adı Muta nikahı' başlıklı yazısından dikkat çeken bölümler,

Fethullah Gülen'i Risale-i Nur hareketinin içinde olduğu günden beri tanıdığını söylüyordu.

Fethullah Hoca'nın, 'Yeni Asya'cılar siyasete çok girdi. Gazete Demirel'in mecmuası gibi çıkıyor. 'Euzu billahi mine'ş-şeytani ve's-siyase' deyip, siyasetten çekileceğim. Altın nesiller yetiştireceğim' deyip cemaatten ayrıldığını, ilk başlarda 'İzmir cemaati' diye anıldığını anlatıyordu.

screenshot_2-024.jpgFethullah Hoca henüz o günlerde, 'Hazreti Cebrail dahi parti kursa ona oy vermem' dedikten sonra, CHP'nin antrenörlüğüne soyunmamıştı.

Ömrü İslam'a hizmetle geçmiş, güney illerimizden birinde önemli bir üniversitede profesördü. 'Hocaefendi Manisa'da görev yaptığı sırada İran'da Humeyni hareketi oldu. Hocaefendi İran devrimiyle yakından ilgilendi. Onlar Şia biz Sünni'yiz diyordu ama Humeyni bu işi nasıl başardı incelemeliyiz' dediğini aktarmıştı.

Üzerinde çok durmadım. Hatta İran devriminin olduğu dönemlerde Fethullah Hoca nerede görev yapıyordu diye araştırmaya bile gerek duymadım.

Ta ki cemaatin yayın organları Zaman ve Bugün Gazetelerinde, 'Muta nikahı' üzerine haberleri görene dek. İlk başlarda fazla ilgilenmedim de. Çünkü bizim inancımızda Muta nikahı helal değildi. Ayrıca İran devrimi ve Humeyni hareketi hayatımın hiçbir döneminde ilgi alanımda olmadığı için, Muta nikahıyla ilgili haberlerin üzerinde dahi durmadım.

Ancak cemaat medyası bunu bir kampanyaya dönüştürünce bende şimşekler çaktı.

Cemaatin derin kulağının binlerce insanı İran bağlantılı Kudüs-Selam terör örgütü kapsamında dinlemesi ortaya çıkınca, 'hah' dedim, yeni bir operasyon daha geliyor.

Evet beyler. Duyduk duymadık demeyin. Kod adı, 'Muta nikahı' olan yeni bir operasyon geliyor. Hem de nur topu gibi bir paralel yapı operasyonu bu.

Yeni Şafak / Abdülkadir SELVİ