Gaziantep'te Yaşar Elma isimli yerel gazeteci, sosyal medya hesabı Facebook'tan o dönem Başbakan olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir başkasına ait paylaşımı paylaştığını söyleyen ve 'kalpazan' ifadesinden dolayı bunların yaşandığını dile getiren Elma, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı kelimeyi Erdoğan'a karşı kullandığını belirtti. Elma, konuyu Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını kaydetti.

Yerel gazeteci Elma, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Osman Pamukoğlu'na ait bir sayfada bulunan paylaşımı beğendi. Paylaşımda yer alan 'kalpazan' ifadesinden dolayı Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Elma'ya daha sonra 'kamu davası' açıldı. Gaziantep 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sonunda gazeteci Elma'ya hakaret suçu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Uygulanan indirimle 1 yıl 11 ay 10 güne çekilen cezayla birlikte, Erdoğan'ın avukatına bin 500 TL vekalet ücreti ödemesi kararlaştırılan Elma, büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi.

'KILIÇDAROĞLU DA KULLANDI, AMA BİZ GARİBANIZ DİYE DAVA AÇILDI'

Paylaşımı yapanın kendisi olmadığını ancak cezayı kendisinin aldığını dile getiren Elma, “Bu paylaşım Cumhurbaşkanı olmadan önce yapıldı. Herhangi bir hakaret içermiyor. Kalpazan kelimesinin iki anlamı var. Birinci anlamı yalancı, ikinci anlamı da sahte para basan. Bunu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kullandı. Ama biz herhalde garibanız, sesimzi çıkmıyor diye bize dava açıldı. Bankalar bile beni bundan dolayı sıkıştırmaya başladı. Herhangi bir suç işlemedim. Hiçbir zaman da devletin karşısında yer almadım.” dedi.

Karara itiraz yolunun da kapandığını aktaran Elma, “5 yıl boyunca herhangi bir suç işlememem gerekiyor. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Babam KOAH hastası ve yatağa bağımlı. Eğer hapis yatarsam bu adamı ölüme göndeririz. Başka bakanı yok.” diye konuştu.