Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının il sınırı haline gelmesi ve ilçelerin Büyükşehir'e bağlanmasıyla birlikte başlayan yatırım hamlesi sürüyor. Yeşilhisar, özlediği içme suyuna İçme Suyu Hattı İle Atıksu Arıtma Tesisi ile kavuştu. Tesis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Gıcık Tüneli'nden Yeşilhisar'a 70 kilometrelik bir hat ile saniyede 34 litre suyun ulaştırıldığını belirtti. Toplam 200 litrelik suyun dağıtımının yapıldığını ve bu sudan, Develi, Yeşilhisar, Gazi, Zile, Öksüt, Karacaören, Sarıca, Tombak, Sindelhöyük, Kopçu, Çayırözü, Soysallı ve Yeni Hayıt'ın yararlandığını vurgulayan Batukan, "2014'te sorumluluk Büyükşehir'e geçtikten sonra hızlı bir şekilde hattı bitirdik ve Aralık ayından üçüncü haftasında suyun ulaşmasını sağladık. Bu hat için 17 milyon 424 bin liralık yatırım yaptık. Ayrıca açığa akıtılan atıklar için 1680 metreküp karbon ve fosfor giderimi yapan arıtma tesisini hizmete aldık. Tesis için 3 milyon 059 bin lira harcandı" dedi. Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz de konuşmasında, suya kavuşmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. 8-9 ay içinde Yeşilhisar'a 6'ıncı gelişi ve her gelişinde bir müjde ile geliyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de törende yaptığı konuşmada Yeşilhisar'ın yıllardır gündeme gelen ve sıkıntısı çekilen suya kavuştuğunu ifade ederek, "70 kilometreden fazla bir mesafe hızlı bir şekilde yapıldı. 1 hafta 10 gündür suyun lezzetini hissediyorsunuz. Erciyes'i yıllardır ihmal etmişiz. Yer altında denizler oluşturduğunu görmemiş, üst tarafında kayak merkezi ile para kazanmayı da bilememişiz. Erciyes'in kıymetini geç anladık. İçme suyunu ağız tadıyla için. Ayrıca arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. Her iki yatırım için üstlendiğimiz borç miktarı 20 milyon lira civarında ama helali hoş olsun. Daha fazlasını harcayacağız inşallah. Geçtiğimiz bir yıl içinde böyle bir borcu üstlendiğimiz gibi yatırımlarımız da sürüyor. Çevredeki tüm mahallelerin kanal ve arıtma projeleri yapılıyor. Çok güzel bir Gençlik ve Kadınlar Merkezi yaptırıyoruz. Temelini attık. Ayrıca yaklaşık 30 bin metrekare parkın temelini atıldı. Park inşaatının yarısı bitti, diğer yarısı devam ediyor. Köylerimiz futbol sahası istediler, inşaatları devam ediyor. Ayrıca burada meydan düzenlemesi ve yeni parklar yapacağız. Bu arada içmeceler için proje yaptırdık, ihaleye çıkıyoruz. İçmeceleri yeniden devreye sokacağız. Bu hizmetlerle inşallah Yeşilhisar canlanacak. Yol üstünde ise sosyal tesis projemiz var" dedi.

Konuşmasında banliyö hattı hakkında da bilgi veren Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Banliyö projesinde son aşamaya geldik. 3 ay içinde İncesu-Sarıoğlan hattında çalışacağız. Sene sonuna kadar projeyi bitireceğiz. Yeşilhisar'dan Sarıoğlan'a kadar tek biletle gidebileceksiniz. Bu projeler göçü önleyecek ve ilçelerimiz yaşanması kolay hale gelecek. Birkaç sene geçince buradaki havanın değiştiğini hep beraber görürüz."

Konuşmaların ardından Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz hizmetlerinden dolayı Başkan Mehmet Özhaseki'ye Erciyes manzaralı bir tablo hediye etti. Daha sonra içme suyu tesisleri ve arıtma tesisi katılımcılar tarafından hizmete açıldı.