Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, dünyanın İslam’ı kanla, gözyaşıyla, vahşetle tanımladığına vurgu yaparak, "Bu tanımlama yüce dinimiz İslam'ın değerlerine aykırıdır. İslam dünyası olarak bizim bu görüntüden, bu imajdan kurtulmamız ve İslam medeniyetini bütün dünyaya hâkim kılmamız gerekiyor.’’ dedi.

Konak Güldeste Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, AK Parti İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu, belediye meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, muhtarlar, oda dernek başkanları ile çok sayıda Polatlılı katıldı.

Polatlı halkıyla bayramlaşan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya burada yaptığı açıklamada dünyada İslam algısının kan, gözyaşı ve vahşetle eşdeğer olduğunu, bu yanlış algının değişmesi gerektiğini belirtti. Yıldızkaya, şunları kaydetti: "Biz ülkemizde, Polatlımızda bayramı huzur içirişinde kutlarken, maalesef İslam dünyasında aynı huzuru, aynı güveni göremiyoruz. İslam dünyası, Müslüman alemi kanla gözyaşıyla, hatta vahşetle karşı karşıyadır. Müslümanların çoğunun boynu bükük, gözleri yaşlı. Bayramın İslam dünyasındaki acıların son bulmasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İslam ülkeleri yöneticilerinin, başkanlarının akıllarının başlarına gelmesini diliyorum. Dünya, İslam’ı kanla, gözyaşıyla, vahşetle tanımlıyor. Bu tanımlama yüce dinimiz İslam'ın değerlerine aykırıdır. İslam dünyası olarak bizim bu görüntüden, bu imajdan kurtulmamız ve İslam medeniyetini bütün dünyaya hâkim kılmamız gerekiyor.’’

Yıldızkaya, şu ifadeleri kullandı: "Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bayrama erişmiş bulunuyoruz. Kıymetli Polatlı halkının ve bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Mevla'dan niyaz ediyorum. Polatlımızda bu Ramazan'ı yüksek bir manevi atmosferde huzur içerisinde geçirdik. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Polatlı Belediyesi olarak bu Ramazan'da mahallelerimizde düzenlediğimiz iftar sofralarından hemşerilerimizle kucaklaştık, Ramazan etkinlikleri tertip ettik. Bu programlarımıza katılım sağlayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gayretlerini esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygularla tekrar bayramınızı kutluyorum."

Polatlı İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ise bayramların neşe sevinç kaynağı ve toplumsal mutluluk vesile olduğunu vurguladı. Kaymakam Tunçer, "Bayramlar, insanlar için sevinçtir, neşe kaynağıdır. Geleneklerimizin toplumsal özelliklerimizin yaşatıldığı, yaşlıların, hastaların, yoksulların toplum nazarındaki değerinin yükseltildiği, acıların paylaşılarak azaltıldığı, sevinçlerinse paylaşılarak çoğaltıldığı zamanlardır. 11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın sonuna geldik. Bugün bayramımızı kutluyoruz. Ülkemizin, Polatlımızın, İslam aleminin bayramını kutluyorum.’’ dedi.

Bayramlaşma programı Jandarma Karakolu, Esentepe Polis Karakolu, Huzur Evi, Duatepe Devlet Hastanesi, Şehit İhsan Yılmaz ve Kıbrıs Gazisi Hasan Çanak aileleri ev ziyaretlerinin ardından son buldu.