Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlamalarıyla açılan davaya devam edildi. Savcı mütalaasında, Başkan Büyükerşen'in iki ayrı suçtan 8 ile 19 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Ayrıca Savcı, Büyükerşen hakkında çeşitli yasaklılık getirilmesi ve suçun işlenmesi ile elde edilen maddi menfaatin geri verilmesi talebinde bulundu.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşmanın başında savcı, davayla ilgili alınan bilirkişi raporlarının geçersiz sayılmasını isteyerek, Sayıştay’dan 3 bilirkişi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümlerinden de iki öğretim görevlisi olmak üzere 5 kişiden daha bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti. Ancak mahkeme, sanık avukatlarının itirazı üzerine savcının yeni bilirkişi talebi oy birliğiyle reddine karar verdi.

Bu arada, şikayetçilerden AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, mahkemeden söz hakkı istedi. Fakat mahkeme, Milletvekili Koca’nın duruşmada söz almasını da reddetti. Mahkeme ayrıca bir süre önce vefat eden Mustafa Mansız’ın davasının düşürülmesine karar verdi. Böylelikle davada sanık sayısı 16’ya düştü.

Ardından mahkeme savcıdan davayla ile ilgili mütalaasını istedi. Savcı 22 sayfalık mütalaasında, aralarından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu 16 sanık hakkında ayrı ayrı ‘ ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Ayrıca savcı Başkan Büyükerşen ve diğer sanıklar için haklarında çeşitli yasaklılık getirilmesini ve suçun işlenmesi ile elde edilen maddi menfaatin iadesini talep etti.

Savcı, ‘edimin ifasına fesat karıştırmak’ suçundan ise yine aralarında Başkan Büyükerşen’in yer aldığı 16 sanık hakkında, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Savcı bu suçtan da sanıklar hakkında yasaklılık getirilmesi talebinde bulundu. Böylece savcı, Başkan Büyükerşen'in iki ayrı suçtan 8 ile 19 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Dava, 11 Şubat 2015 tarihine ertelendi.