Mersin'de polislere yönelik düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan komiser Adem Ak, görevli olduğu Cizre’den Diyarbakır’a doğru gelirken trafik kazası geçirdi. Ağır yaralanan Ak, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ak’ın Diyarbakır’da olduğunu öğrenen Terörle Mücadele Şube ekipleri, meslektaşlarını gözaltına almak için yoğun bakıma gitti. Ancak Ak’ın bilinci kapalı olduğu için tebligat yapılamadı.

Alınan bilgiye göre, Cizre’de görevli olan komiser Adem Ak, önceki gün Diyarbakır’a gelirken Mardin’in Nusaybin ilçesinde trafik kazası yaptı. Ak yönetimindeki 42 AB 122 plakalı otomobil, Hasantepe Köyü civarında direksiyon kontrolünü kaybetti. Kazada otomobil hurdaya dönünce komiser Adem Ak, ağır yaralandı. Ak, önce Nusaybin Devlet Hastanesi’ne daha sonra Mardin’e sevk edildi. Buradan da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Sabah karşı ambulansla hastaneye sevk edilen Ak’ın durumu çok ciddi olduğu yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü belirtildi.

'POLİSLER AK’IN BİLİNCİ KAPALI OLDUĞU İÇİN TEBLİGAT YAPILAMADI'

Ak’ın bilinci kapalı olarak tedavisi devam ederken bu sabah hastaneye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geldi. Mersin’de yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan Ak’a tebligat yapılmak istendi. Ancak Ak’ın bilincinin kapalı olduğu için işlem yapılamadı. Ak’ın ailesinin polislere tepki gösterdiği öğrenildi.