Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verilmesi konusu kurul kararı aldı.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Ara dönemde olunduğundan, geçmişte yaşanılan aksaklıkların tekrar yaşanmaması ve yükseköğretim kurumlarımızın kendi planlamalarında bir zafiyet meydana gelmemesi için bu konuda karar yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına bırakılmıştır.
Türkiye'deki yükseköğretim kurumları, diledikleri takdirde, sadece yurtiçindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, 2014 kontenjanının yüzde yirmisine (yüzde 20) kadar yatay geçiş kontenjanı ayırabileceklerdir.
Bundan sonra bu konuda eğitim öğretim dönemi başlamadan YÖK olarak karar almayı, yıl ortasında ise bu kararı yükseköğretim kurumlarının kendilerine bırakmayı teamül haline getirmek istiyoruz.
Yükseköğretim kurumlarımızın bu gibi konularda tasarrufta bulunabilmelerinin yolunu -tedrici olarak- açmanın doğru olduğunu düşünmekteyiz. “ ifadeleri yer aldı.
Karara ilişkin detaylar YÖK’ün internet sitesinin ana sayfasındaki duyurular bölümünde “2014- 2015 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri” başlığı altında yer alıyor.