Kamu görevinden istifa ederek MHP'den Samsun milletvekili aday adayı olan Sayıştay Denetçisi Hüseyin Ediz, Çarşamba’da partililerle bir araya geldi.

Hüseyin Ediz, Çarşamba’da partililerle buluşmasında iktidarın ekonomik çalışmalarını eleştirdi. "Bu iktidar ekonomik politikalarıyla maalesef bazı kesimleri hazır yemeye alıştırdı. Kaynak kesilince üretmeyen bu kesimler ciddi sorunlar yaşayacaklar." dedi.

KAYNAK KAYIPLARININ SÖYLENENİN ÇOK DAHA ÖTESİNDE
Sayıştay'da 30 yıldır hem denetim hem de yönetim kademesinde çalıştığını belirten Hüseyin Ediz açıklamalarını, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "Bu görevim esnasında devletin nasıl işlediğini nerelerde tıkandığını, sorunlar olduğunu hatta devletin her kuruşunun bire bir hesabının yapıldığı Sayıştay'daki raporlarda sizin kamuoyunda gündeme getirilen yolsuzluk ve kaynak kayıplarının söylenenin çok daha ötesinde durumun çok daha vahim boyutlarda olduğunu biliyorum. Bunlar raporlarla Meclis'e intikal ettirilmektedir. Buradaki temel sorun raporların yeterince değerlendirilmemesidir. Bazı sorunların çözüme kavuşması için arkanızda siyasi gücün olması gerekir. MHP'nin iktidar olmasının yanında yüksek bir oy alması gerekir. Aksi takdirde bu yıkım, yok oluşa doğru gitmektedir."