Balyoz darbe planını temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu hakkında yeni bir dava daha açıldı. Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına adı karışan bakanlar ile eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkındaki yolsuzluk haberleri nedeniyle Baransu’nun 3 yıl hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Baransu hakkında gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Baransu’nun, isimleri yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile anılan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan bayraktar ile evinde banyo lifleri ve ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar çıkan eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında yaptığı haberler suç olarak kabul edildi. İddianamede bakanların ve Aslan’ın masumiyet karinesinin Baransu tarafından ihlal edildiği ileri sürüldü.

Baransu savcılıktaki savunmasında suçlamaları reddetti. Bakanlar hakkındaki iddiaların ve fotoğrafların başka basın yayın kuruluşunda haber olarak çıktığını belirten Baransu, kendisine ait yeniyon.com isimli sitede bu haberleri kullandığını belirtti.

Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı bu davaya tepki gösterdi. Sakallı, "Mehmet Baransu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili 4 bakan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında haber yaptığı için 3 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Hapis cezası talebinde ilginç bir detay daha var. Baransu çikolata, ayakkabı kutuları ve Zafer Çağlayan'ın kol saatini haberleştirip, fotoğraflarını yayınladığı için 3 yıl hapis cezası talep ediliyor. Yolsuzluk yaptığı iddia edilenler, savcılık ve Meclis tarafından aklanırken sadece Mehmet Baransu hakkında haber yaptığı için 3 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı." ifadelerini kullandı.