Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kurban pazarlarında alıcı ve satıcıları sahte para konusunda broşür dağıtarak uyardı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kurban pazarında vatandaşları sahte para konusunda dikkatli olmaları konusunda uyararak broşür dağıttı. Emniyet ekipleri sahte paranın nasıl anlaşılacağını, sahte ve gerçek banknotlar üzerinde göstererek vatandaşları bilgilendirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Alper Özkan, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle hayvan satış noktalarında bir yoğunluk ve para hareketliliği yaşandığını söyledi. Özkan, “Bu yoğunluğu art niyetli olarak değerlendirip vatandaşımızı dolandırmak ve piyasaya sahte para sürmek suretiyle vatandaşımızı dolandırmak isteyen kişiler olabilir. Bunlara karşı vatandaşlarımızda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü vatandaşımız alışveriş esnasında çok dikkat etmiyor. Sahte paranın özellikleri nedir, nasıl ayırt edilebilir, herhangi şüpheli bir durumla karşılaştığı zaman ne yapması gerekir, bunları bilmiyor. Bu konularda vatandaşımızı uyarıp, ikaz edip, duyarlı olmaları konusunda bir çalışma yaptık. 'Kurban bayramında sahte paraya kurban olmayın' sloganımızla vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Vatandaşımızı duyarlı olmaya devam ediyoruz. Kurban satış yerleri diğer alışveriş yerlerinde sahte paraya karşı ve diğer tedbirlerimizi almış durumdayız. Amacımız bütün vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde kurban bayramını geçirmelerini sağlamaktır." dedi.

Kurbanlık hayvan sahipleri ve alıcılar da yapılan bilgilendirmeden memnun kaldıklarını belirterek emniyet görevlilerine teşekkür etti.