Yozgat’ta doğuştan iki eli ve bir bacağı olmayan Muhammet Enes’in(7) spor azmi herkesten takdir görüyor.

Yozgat’ta doğuştan dirsekten itibaren iki eli ve sağ bacağı olmayan Muhammet Enes Sarı, jimnastik eğitiminde yaptığı hareketler ve azmi ile herkese örnek oluyor. Babası İbrahim Sarı tarafından kilo almaması için jimnastik sporuna kaydettirilen Muhammet Enes, spor salonunda arkadaşlarıyla birlikte spor yapıyor. Minderde takla atıp, kum torbasını yumruklayan Muhammet Enes, azmi ile de görenleri şaşırtıyor.

Jimnastik Antrenörü Mevlüt Öz, Muhammet Enes’in yorulmak nedir bilmediğini, çok sevecen ve hayat dolu olduğunu söyledi. Öz, "Muhammet Enesin, çok hareketleri ilk geldiğinde uyum sağlayacak mı, diğer çocuklarla iletişimi nasıl olacak diye kafamda soru işaretleri vardı. Tamamen beni şaşırttı, harika bir çocuk, neşe dolu, hayata sımsıkı bağlı, bizden daha çok bağlı, bizden daha çok istekli harika bir çocuk, bütün çocuklara da örnek oluyor. Kendisinin engeli olmasına rağmen muhteşem ve hayat dolu bir çocuk. Yoruluyor ama ben yorulmadım, ben devam edeceğim, ben hareketleri yapacağım diyor. Bundan da biz çok mutluyuz. İyi ki bizimle diğer çocukları da bekliyoruz." dedi.

Muhammet Enes de spor yapmayı çok sevdiği ve en fazla minderde takla atmayı sevdiğini belirterek, "Takla atıyorum, oyun oynuyorum. En çok arka takla atmayı ve oyun oynamayı seviyorum. Yoruluyorum ama spor yapmayı seviyorum." diye konuştu.

Baba İbrahim Sarı, Enes’in spor yapması için en uygun spor dalı jimnastik olduğunu öğrendiklerini bu yüzden haftada iki gün Cumartesi ve Pazar günleri spor salonuna getirdiğini belirtti. Sarı, “Enes kilo alıyor, kilo almaması için de jimnastik yapıyor. Yoruluyor ama sporu çok seviyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Muhammet Enes’in yarıyıl tatilinde karne töreni sırasında haberlerden neşesi ve azmini gören Bursa’dan hayırsever bir vatandaş ise Enes’e bilgisayar hediye etti. Mağazadan bilgisayarını beğenen Muhammet Enes, çok mutlu olduğunu belirterek hayırsever vatandaşa teşekkür etti.