Silivri Cezaevi'nde tutuklı bulunane eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, gecikmeli bayram görüşmesini ailesi ile bugün yaptı. Bir şey bulamadıkları için iddianamenin bugüne kadar hazırlanamadığını belirten Yurt Atayün’ün annesi Aysel Atayün, “Daha iddianame yeni hazırlandı. Bugüne kadar hazırlanamadı çünkü bir şey bulamıyorlardı. Ne karar verildiyse artık hazırladılar. Bundan sonra inşallah hep beraber göreceğiz.” dedi.

Yurt Atayün’ü annesi Aysel Atayün, eşi Kıymet Atayün ve kızı Elif Atayün Silivri’de ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere konuşan Elif Atayün, “Bizim için bayram bugün başladı. Çünkü 4 günlük bayram tatili boyunca bir gün bile görüş hakkı verilmedi. O yüzden bugün babamızı bir saat gördük, sarıldık ve bayramını tebrik ettik. Morali ve sağlığı gayet yerindeydi. Babam, ‘mazlumların sesinin zalimlerin sesinden daha gür çıktığı bir Türkiye diliyorum’ dedi. İnşallah bu hukuksuzlukların bir an önce biteceğine inançları tam. Onlar sabırla bekliyorlar. Vatan, millet için çalıştılar. Bizde onların arkasında her zamanki gibi bekliyoruz. Tabi bugün bizler için gerçekten de çok önemli çünkü açık görüş ayda bir kere yapılıyor. Sadece ayda bir kere babaya dokunmak, hasret çok ayrı bir şey. Maalesef tatil boyunca görüştürmedikleri için kardeşlerim okullarından kaldılar. Okula gidemediler. Babalarının ellerini öpmeye geldiler.” diye konuştu.

Yurt Atayün’ün annesi Aysel Atayün ise şunları söyledi: “Dün Sincan’da büyük oğlum Anadolu Atayün’ü ziyaret ettim. Bugünde Yurt ile görüştüm. Tabi benim en büyük bayramım onların çıkacağı gündür. Moralleri yerinde. Onlar moralli olunca bizde iyi oluyoruz. Bekliyoruz biliyorsunuz daha iddianame yeni hazırlandı. Bugüne kadar hazırlanamadı çünkü bir şey bulamıyorlardı. Ne karar verildiyse artık hazırladılar. Bundan sonra inşallah hep beraber göreceğiz.”

Rabbim mazlumların yanındadır diyen Atayün’ün eşi Kıymet Atayün de, “Eşimden ayrı 4’üncü bayramı yaşıyoruz. Bugün bizim için bayram oldu. Çok mutluyuz. Sağlıklılar, moralleri çok yerinde. İnşallah çıktıkları gün çifte bayram yaşayacağız. Haklı olmanın gururunu yaşıyoruz. Onlar mazlum ve mağdurlar. Rabbim’de mazlum ve mağdurun yanında olduğu için şükrediyoruz. Bayram namazlarını 3 kişi şeklinde kılmışlar. Üç kişi bayramlaşıyor.” ifadelerini kullandı.