Terör ve yolsuzluğu soruşturan polisleri hedef alan sahur operasyonu kapsamında tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün, 8 aydır iddianame hazırlanmadığını söyledi. Elif Atayün, "Hala bir iddianame yok. 8 ay oldu biz de bu iddianameyi bekliyoruz. Ciddi ve kasıtlı bir uzatma var. Bunun da siyasi maksatlı olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün, babaannesi Aysel, yengesi Birsen ve annesi Kıymet Atayün’le birlikte açık görüş için Silivri Cezaevine geldi. Çıkışta konuşan Elif Atayün, babasının maruz kaldığı hukuksuzluğun bir an önce bitmesini temenni etti. Babasının bugünkü mahkemesinin tam görüş saatine konulduğunu ve bir saat geç görüştürüldüklerini dile getiren Elif Atayün, "8 ay oldu, 8 ayrı açık görüş yaşadık. Her açık görüşe gelişimizde bu son olur diye temenni ediyoruz. İnanın çok zor şartlarda ve şekillerde geliyoruz." dedi. Görüşmelerde bazen ciddi bazı baskı ve zulümlerle karşılaşabildiklerine dikkat çeken Elif Atayün iddianame konusunda ise "Hala bir iddianame yok. 8 ay oldu biz de bu iddianameyi bekliyoruz. Ciddi ve kasıtlı bir uzatma var, bunun da siyasi maksatlı olduğunu düşünüyoruz. En kısa zamanda bu iddianamelerin tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

Elif Atayün, babasının 7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday adayı olması hakkında ise "Babam 23 yıldır polis teşkilatında devletine ve milletine en iyi şekilde hizmet etti. Bundan sonra da hakkında hayırlı olur inşallah. Kendi şahsi kararı olarak aday adaylığını duyurdu. Hakkında hayırlı olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Oğlunu her üç ayda bir ancak görebildiğini söyleyen Aysel Atayün, "Adaylığını koymuş, hayırlı olsun. Millete devlete hizmet etmekten zevk alan kişiler onlar. Allah sonuna kadar nasip etsin." dedi.

Eşi Kıymet Atayün de eşi Yurt Atayün’ün durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Kıymet Atayün, "Şu anda da çok iyi. Temennimiz bu hukuksuzluğun bir an önce bitmesi yönünde. Rabbim bu süreci en hayırlı bir şekilde sonlandırsın diye dua ediyoruz." diye konuştu.

Birsen Atayün ise "Dua ediyoruz, hayırlısıyla bir an önce çıksın diye. Onlar burada muhafaza altındalar. Korunuyorlar diye düşünüyoruz." Dedi.