Karabük'te 2 yıl önce işe giderken geçirdiği trafik kazası sonrasında belden aşağısı felç olan Suat Cantekin(31), yürüyebilmesi için 30 bin liraya ihtiyacı olduğunu ve yardımseverlerden destek beklediğini söyledi. Yatağa bağımlı olarak hayatını sürdüren 3 çocuk babası Cantekin, "2.5 yaşındaki kızım 'baba beni parka götür dediği' zaman kahroluyorum. Koltuk değnekleriyle de olsa yürümek ve kimseye bağımlı olmak istemiyorum." diye konuştu.

Suat Cantekin, 2013 yılının mayıs ayında işe giderken trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından uzun süre yoğun bakımda kalan Cantekin, daha sonra Ankara'ya yapılan tedaviye rağmen belden aşağısı felçli olarak hayata tutundu. Bütün birikimlerini tedavisi için harcadığını söyleyen Cantekin, başından geçenleri şöyle anlattı: "2013 yılında işe giderken trafik kazası geçirdim. Yoğun bakımda uzun süre yattım. Daha sonra tedavim Ankara da oldu. Elimde avucumda ne varsa bu tedavime harcadım. Belden aşağısı felç olarak hayata tutundum. Şimdi hayatımı eş dost sayesinde sürdürüyorum. Doktorlar yürüyebileceğimi söylediler. 'Ama bunun için 30 bin TL lazım diyorlar. 600 TL emekli maaşı alıyorum, bunun 300 TL'sini krediye kesiyorlar. Dedem ve dostlarım olmasa ailem aç kalacak."

Doktorların yürüyebileceğini, bunun kendisi için bir umut olduğunu belirten Cantekin, koltuk değnekleriyle de olsa yürüyüp pazarlarda limon satarak da olsa ailesine ekmek götürmek istediğini dile getirdi.

Bazı babaların çocukları ile yürüdüğünü gördükçe kahrolduğunu belirten Cantekin, "En büyüğü 7, en küçüğü 2.5 yaşında olan 3 çocuğum var. 2,5 yaşında kızım 'baba beni parka götür' dediği zaman kahroluyorum. Şimdi uzanacak hayırsever yardım eli bekliyorum. Koltuk değnekleri ile de olsa yürümek pazarlarda limon satıp kimseye muhtaç olmadan aileme bakıp geçimimi sağlamak istiyorum. Zaman zaman çocuklarımı parka götürmek onlarla sokaklarda yürümek istiyorum. Allah kimseyi benim gibi yapmasın, yatağa bağımlı olmak çok zor." diye konuştu.

Cantekin, hayırsever bir vatandaşın aldığı tekerlekli sandalye sayesinde ailesinin yardımı ile kişisel ihtiyaçlarını giderebiliyor.