Yüzme bilmeyenler, bir firma tarafından üretilen batmayan mayoları giyerek Marmara Denizi’nin sularında yarıştı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yarış, renkli görüntülere sahne oldu. Kimi acemi yüzücüler batmamak için çırpınırken kimileri de dubalara tutunarak görevlilerden destek aldı.

Heybeliada Çam Limanı’nda düzenlenen yüzme organizasyonuna çok sayıda yüzme bilmeyen gönüllü vatandaş katıldı. İstinye’den tekne ile gönüllü yüzme bilmeyen yarışmacılar Çam Limanı’na getirildi. Dolfinus firması tarafından üretilen ve hava sıkıştırılmış batmayan mayolar yüzme bilmeyenlerin can simidi oldu.

Yüzme bilmeyen onlarca kişi, adalar açıklarında mayolarını giyerek denize atladı. Yarışmaya katılanlar önce beşerli gruplar halinde ön eleme yüzme yarışlarına tabi tutuldu. Bu yarışlarda dereceye giren beş kişi final yarışında ilk üçe girmek için ter döktü. Yarış sırasında kimi yarışmacılar çok gerilerde kalarak güvenlik şeridi bandına sarıldı. Limanda bulunan tatilcilerin bakışları altında yapılan son yarış turunda dereceye giren ilk 3 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi. Yarışma renkli görüntülere de sahne oldu. Acemi yüzücülerden bazıları denize atlar atlamaz batmamak için çırpınarak şerit bandına sarıldı. Bazıları ise denize atlaması ile görevlilerin yardımıyla geri çıkması bir oldu.

Yarışmaya katılanlardan Murat Sarıkamış, “Yüzmeyi hiç bilmiyordum. Bu batmayan mayo ile kendimi güvende hissederek denize girdim. Batmadan su yüzünde durabildim.” dedi.

Yarışmada birinci olan Mehmet Yılmaz ise “Daha öce su yüzünde kalmada güçlük çekiyordum. Suya girerken batıyordum. Bu mayoyu giydiğinizde batmadan su yüzünde kalabiliyorsunuz. Birinci oldum ama bu mayo sayesinde oldum.” diye konuştu.

Dolfinus Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yılmaz, teyzesinin oğlunun boğularak hayatını kaybetmesi üzerine böyle bir işe giriştiklerini söyledi. Yılmaz, “Biz aile boyu bunu yaşayıp o acıyı derinlemesine hissedince dedik ki bu böyle olmamalı. İnsanlığın hizmetine verilmiş bir deniz insanlığın ölmesi için değildir. Bu nimetten yaralanmanın yolları olmalı diye hayal dünyamızda bir çalışma şekli oluştu.” dedi. Yılmaz, uykusuz gecelerine neden olacak uzun çalışmadan sonra hiç yüzme bilmeyenlerin denizde yüzebileceklerini sağlayan batmayan mayo çalışmasını hayata geçirdiklerini kaydetti. Yılmaz, bir sonraki organizasyonlarında ise çocuk ve dedeleri denizde yüzdürmek olduğunu sözlerine ekledi.