Suriye sınırındaki Kilis'e askeri araç sevkiyatını ve sınırdaki gelişmeleri takip ettiği sırada gözaltına alınan Zaman Gazetesi Muhabiri İlhan Çulha, çektiği görüntüler silindikten ve bir daha sınırdan görüntü ve haber yapmayacağını belirten bir tebligatname imzalatılarak serbest bırakıldı.

Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesinde yaşanan çatışmaların artmasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye bugün sabah saatlerinde askeri araç sevkiyatı başlattı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çıkan 32 tankı ve sınırdaki gelişmeleri takip eden Zaman muhabiri İlhan Çulha bölgedeki güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltında tutulan Çulha, görüntüler silinerek serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra açıklamalarda bulunan Çulha, sınırdaki hareketliliği takip ettiği esnada güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını söyledi. Çulha, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "İki gündür Suriye sınırında devam eden askeri hareketliliği takip etmek için Kilis’in Elbeyli ilçesine gittim. Çobanbey mevkiinde bulunan askeri alanda çekim yapan başka basın mensuplarını görünce yüksek bir alana çıkarak sınırdaki gelişmeleri takip etmek istedim. Çekime başladığım esnada polis ve asker gelerek, çekim yapamayacağımı ve gözaltına alacaklarını söylediler. Daha sonra sınırda bulunan karakola götürerek gözaltında tuttular. Çektiğim görüntüleri sildirdiler ve bir daha sınır hattında çekim yapmamam noktasında bir tebligatname imzalattılar. Ardından da serbest bıraktılar."