Zaman yazarı Ahmet Kurucan bugünkü yazısında bir süredir sohbetleri yayınlanmayan Fethullah Gülen'in sohbetinden notlar aktardı.

İşte Gülen'in o sohbetinden notlar:

Alvarlı Efe Hazretleri'nin "Perişanım bugün cânâ perişan olmayan bilmez. Cevahir kadrini cevher fürûşÃ¢n olmayan bilmez."  "İnsanın böyle ahvâl karşısında perişan olması biraz imanının seviyesi, biraz insanlığının derinliği, biraz su-i akıbet endişesi, biraz hüsn-ü akıbetin neler vaat ettiğini bilmekle olur.

"SİZİN HİSSİYATINIZ BENİM HİSSİYATIMDAN DÛN"

İşte, böylesi bir cennete girmek mi yoksa şu katlandığınız sıkıntıların, yaşadığınız daralmaların onlarca katına katlanarak insanlığa hak ve hakikati anlatmak mı? Bu uğurda yaptığınız hizmetlere hiçbir şey olmamış gibi devam etmek mi?

"YETİMİ BİR NESİLİZ BİZ"

Sizin hissiyatınızı benim hissiyatımdan daha dûn görmüyorum ama kendi namıma söyleyeyim; şu sıkıntılı halime rağmen bunların çok daha fazlasına katlanmaya hazırım.

"Büyük insan yetimi bir nesiliz biz. Görmedik böyle insanlar... Mutlak manada bunları tezkiyede bulunmak Allah'a karşı ayrı bir saygısızlıktır ama büyük insanlar bunlar bilebildiğimiz kadarıyla."

"GELECEKTE KİM HAKLI KİM HAKSIZ GÖRÜLECEK"

Peygamberlerin çektikleri ile bizimkiler mukayese bile edilmez. Biz maddi sebepler planında yapılması gerekli olan şeyleri hiç ihmal etmeden yapıp vazifemize devam etmeliyiz. Gelecekte kimin haklı, kimin haksız olduğu görülecek. O günler geldiğinde siz de diyeceksiniz ki; iyi ki katlanmışız bu sıkıntılara. Eğer bunlara katlanmasaydık hizmet muzaaf veya mük'ap olarak katlanmayacaktı."

SAHTE VELİ SÖZLERİNE NE DEDİ

"sahte veli, yalancı peygamber, âlim müsveddesi..." gibi sözler devreye girdi. Cümleyi bitirmesine imkân vermedi. "Önemsememek lazım. Herkes kendi karakterinin gereğine göre amel eder. Çevre görmüyor mu? Hepsini bir anda göremeyebilirler. Ama zamanla görecekler. Acele etmeyin..."