Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının gelmesi ile birçok vatandaşın zamansız gezen davulculardan şikayetçi olduğunu söyledi. Büyükkılıç, vatandaşların, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) telefon, e-mail yoluyla, kendisini gördüklerinde yüzyüze şikâyetlerini ilettiklerini vurguladı.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı içerisinde sahur vakti için davulcuların rastgele ve düzensiz bir şekilde mahallelerde dolaştıklarını bu nedenle sık sık şikâyet aldıklarını belirtti. Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak hiçbir kişiyi veya grubu mahalle davulcusu olarak görevlendirmedik. Belediye Zabıta Müdürlüğümüzce de böyle bir çalışma veya organizasyon yapılmamıştır. Bu nedenle şikâyetlerinizi belediyeye yapmayınız. Belediye, bu konuda hem görevli değil hem de yetkisi yoktur.” dedi.

Davulcuların gezme saati ile sahur arasında çok uzun bir süre olduğu yönünde vatandaşların şikâyette bulunduklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye zabıta birimince veya belediye olarak yetki dışında bir olay için yapabilecekleri bir şey olmadığını bu nedenle şikâyetlerin ilgili kurumlara yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.